Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Adaptronika
Nosaukums "Elektriskā velosipēda piedziņas izpēte un testēšanas stenda izstrāde"
Nosaukums angļu valodā "Investigation of electrical bycicle drives and testing stand development"
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Ansis Avotiņš
Recenzents Maksims Vorobjovs
Anotācija Bakalaura darba temats “Elektriskā velosipēda piedziņas izpēte un testēšanas stenda izstrāde”. Bakalaura mērķis ir izveidot elektriskā velosipēda testa stendu, kurā būtu iespējams stabili nostiprināt elektrisko velosipēdu, testēt tā atbilstību LV15194 drošības standartam un noteikt tā veiktspējas parametrus. Bakalaura darba uzdevumi: 1. Iepazīties ar elektriskā velosipēda piedziņas sastāvdaļu teorētiskajiem aspektiem; 2. Izpētīt elektriskā velosipēda testēšanas stenda izveides teorētiskos aspektus; 3. Izveidot sensoru sistēmu, kas nepieciešama elektriskā velosipēda parametru reģistrēšanai; 4. Izstrādāt elektriskā velosipēda testa stendam kontroles sistēmas elektrisko shēmu; 5. Izstrādāt un testēt elektriskā velosipēda testa stenda vadības programmu; 6. Izveidot elektriskā velosipēda testēšanas stenda prototipu. Darbs sastāv no 2 daļām: teorētiskās daļas un praktiskās daļas. Darba izstrādes rezultātā autors ir iepazinies ar elektriskā velosipēda piedziņas veidiem un to darbības principiem. Kā arī pamatojoties uz šo izpēti, tika izstrādāts testa stends, kur ir iespējams testēt populārākos elektrisko velosipēda piedziņas veiktspēju un to atbilstību drošības standartam LV15194. Testa stends sekmīgi notestēja elektrisko velosipēdu. Testa stends praktiski kalpo kā prototips darbības principu praktiskai pārbaudei, jo neparedzēti elektriskie traucējumi un mehāniskās nobīdes neatļauj izmantot pilnu stenda potenciālu. Testa stends tika izveidots lielākoties no otrreiz izmantojamiem materiāliem un elektriskām komponentēm, kas to padara draudzīgāku dabai. Operators var ērti kontrolēt šī stenda darbību un vizuāli uztvert datus. Darbs sastāv no 85 lpp, tajā skaitā 5 tabulas, 18 pielikumi, 94 attēli, 2 nodaļas. Literatūras saraksts sastāv no 35 avotiem. Atslēgas vārdi: litija-jona baterija, elektriskais velosipēds, testa stends, akuperatīvā bremzēšana, līdzstrāvas ģenerators, Holla sensors, Arduino, IGSS SCADA, Modbus RTU.
Atslēgas vārdi litija-jona baterija, elektriskais velosipēds, testa stends, akuperatīvā bremzēšana, līdzstrāvas ģenerators, Holla sensors, Arduino, IGSS SCADA, Modbus RTU
Atslēgas vārdi angļu valodā lithium-ion battery, electric bicycle, test stand, regenerative braking, DC generator, Hall sensors, Arduino, IGSS SCADA, Modbus RTU.
Valoda lv
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 15.01.2021 15:21:27