Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija
Nosaukums "Cauruļtipa ekonomaizeru aprēķina metodikas izstrāde siltumapgādes sistēmām "
Nosaukums angļu valodā "Development of a methodology for calculating tubulareconomizers for a heating system"
Struktūrvienība 24300 Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūts
Darba vadītājs Guntis Strautmanis
Recenzents Aleksandrs Zajacs
Anotācija Igora Jušanova maģistra darbs “Cauruļtipa ekonomaizeru aprēķina metodikas izstrāde siltumapgādes sistēmām” ir izstrādāts, lai pie ierobežotiem telpas izmēriem varētu izstrādāt cauruļvadu ekonomaizera aprēķināšanas metodiku. Darbs sevī ietver cauruļtipa ekonomaizeru aprēķina metodikas izstrādi un pētījumu par dūmgāzu izmantošanas iespējām siltumapgādes sistēmu vajadzībām. Darba ietvaros, literatūras analīzes daļā, tika apskatīta un analizēta zinātniskā literatūra par ekonomaizeriem, to izmantošanas iespējām dažādiem mērķiem, par dūmgāzu temperatūrām pirms un pēc ekonomaizera, kā arī par siltuma daudzumu, kuru ir iespējams noņemt no dūmgāzēm noteiktiem mērķiem. Maģistra darba pētījuma daļa tika veltīta tieši cauruļvadu tipa ekonomaizeru pielietošanas iespēju novērtēšanai noteikto platību telpu apkurei. Katras katlu telpas izmēri ir ierobežoti, tāpēc tajos var uzstādīt tikai ekonomaizerus ar noteiktu maksimālo vertikālo un horizontālo rindu skaitu. Maģistra darba ietvaros tika noteikta sakarība starp dūmgāzu temperatūrām pirms un pēc ekonomaizera, ekonomaizera sildvirsmas laukumu un maksimāli iespējamo siltuma daudzumu, kuru konkrētas platības telpu siltumapgādei var iegūt pie ierobežota ekonomaizera sildvirsmas laukuma. Rezultātu daļā tika atspoguļots metodikas pielietošanas piemērs. Diskusijas daļā analizētas pēc izstrādātās metodikas iegūtas ekonomaizeru jaudas katliem ar dažādu kurināma veidu dažāda tipa ēku siltumapgādes mērķiem. Maģistra darbs sastāv no 76 lappuses, tai skaitā 15 pielikumi. Darbs satur 8 tabulas, 22 attēlus, 36 literatūras avotus.
Atslēgas vārdi cauruļtipa ekonomaizers, siltummainis, dūmgāzes, dūmgāzu siltuma izmantošana, siltumapgāde, apkure, lineārā regresija, divdimensiju regresija
Atslēgas vārdi angļu valodā pipe type economizer, heat exchanger, flue gases, flue gas heat utilization, heat supply, heating, linear regression, two-dimensional regression.
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 30.10.2020 11:33:57