Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Telekomunikācijas
Nosaukums Ar erbiju leģētu optisko šķiedru lāzeru izpēte optisko šķiedru pārraides sistēmām
Nosaukums angļu valodā Investigation of Eribium Doped Fiber Lasers for Long Haul Fiber Optic Communication Systems
Struktūrvienība 13100 Telekomunikāciju institūts
Darba vadītājs Jurģis Poriņš
Recenzents Andis Supe
Anotācija Gaismu izmanto, lai pārsūtītu datus no kompaktdisku atskaņotājiem, kur kompaktdiska lāzera atstarotājs atgriešanās signālu pārveido audio, lāzerprinteros un digitālās fotokamerās optoelektronikā un optisko šķiedru kontaktā. Tas ļauj šo iespēju savienot datorus un telefona līnijas ar optisko kabeļu palīdzību. To izmantoja citās jomās, ieskaitot optiskās šķiedras lāzerus, optisko šķiedru interferometrus, kameras un optiskās šķiedras modulatorus. Optiskās šķiedras ir gaismas izplatīšanās viļņvads. Tajā ir trīs galvenās optisko šķiedru sastāvdaļas, ieskaitot sirdi, kas parasti izgatavota no stikla. Centru ieskauj īpašs stikla vai plastmasas apvalks, ko sauc par stiegrojumu un kuru kā galveno slāni atšķir zemāks refrakcijas indeksa saturs. Kristāla vai akrila pārklājums, ko sauc par apšuvumu, ko atšķir ar zemāku refrakcijas indeksu attiecībā pret galveno atstarojošo indeksu, veido optiskās šķiedras centru. Lai smalka gaismas absorbcija viļņvada iekšpusē būtu svarīga pilnīga iekšējā atstarošana. Konfigurācija, režīmu skaits, izkliede, refrakcijas koeficienta profils, polarizācija un signāla apstrādes jauda parasti klasificē optiskās šķiedras. Šajā darbā tiek pētīts Erbium Doped Fiber Laser un analizēts tā sniegums dažādu parametru izteiksmē.
Atslēgas vārdi Darba mērķis ir attīstīt un izpētīt Erbium divkāršo šķiedru lāzeru un uzlabot ieguvumu veiktspēju, pamatojoties uz EAF garumu, atstarojumu, dobuma zudumu un slīpuma efektivitāti tālsatiksmes optisko šķiedru sakaru sistēmām.
Atslēgas vārdi angļu valodā The aim of the thesis is to develop and investigate Erbium Doped Fiber Laser and improve the performance of gain based on EDF length, Reflectance, cavity loss and slope efficiency for long haul fiber optic communication systems
Valoda eng
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 20.07.2020 18:49:26