Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Vibrokonvejera projektēšana un kustības analīze.
Nosaukums angļu valodā Design and motion analysis of vibrating conveyor.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Ivo Vaicis
Recenzents Prof. V.Beresņevičs
Anotācija Pētījuma mērķis ir izprast vibrācijas pamatjēdzienu, tā iedarbību, izmantošanu. Kā vibrācijas var izmantot materiālu pārvadāšanā, un viena no šādām mehāniskām iekārtām, ko plaši izmanto rūpniecībā, ir vibrācijas konveijers. Nākamajās nodaļās tiek runāts par dažāda veida vibrācijas konveijeriem un to, kā šie konveijeri tiek klasificēti, pamatojoties uz to piedziņas mehānismu. Pēc tam detalizēti apskatīta vibrācijas pamatkoncepcija un vibrācijas klasifikācija. Pētījuma vēlākā daļā tiek apskatīti dažādi diferenciālvienādojumi, pamatojoties uz dažādiem apstākļiem, piemēram, slāpētiem un nesavienotiem. Harmoniskā ierosme, kurai ir svarīga loma vibrējošā konveijera darbībā, un dažādi regulējošie diferenciālvienādojumi tiek veidoti apstākļiem ar slāpētu un nedeformētu vienas brīvības pakāpi, kā arī nesabalansētai masu sistēmai, kas ir virzītājspēks konveijera vibrēšanai. Turklāt tiek apspriesti tādi svarīgi faktori kā rezonanse, dabiskā frekvence un slāpējošās devas, jo tie ir jāņem vērā, projektējot vibrējošu konveijeru. Darba otrajā daļā mēs izstrādājām vibrējošā konveijera modeli, izmantojot programmatūru Solidworks, kā arī aprakstījām katras daļas lomu vibrējošā konveijera darbībā. Kad dizains ir sagatavots, izmantojot Ansys programmatūru, katrai daļai un visam mezglam tiek veikta dažāda FEM analīze, piemēram, modālā analīze un harmonisko analīze, un tad rezultāti tiek salīdzināti. Topoloģiskā analīze, kas ir arī FEM analīzes daļa, tiek veikta uz vibrējošā konveijera atbalsta pamatnes, un rezultāti ir apskatīti secinājuma pēdējā nodaļā. Promocijas darbs sastāv no 66 lappusēm. Tajā kopumā ir 49 attēli un 21 atsauce, kas kalpos visam darba mērķim. Atslēgas vārdi: Vibrācijas konveijers, mehāniskā konstrukcija, modālā analīze, harmonisko analīze, topoloģijas optimizācija.
Atslēgas vārdi Vibrācijas konveijers, mehāniskā konstrukcija, modālā analīze, harmonisko analīze, topoloģijas optimizācija.
Atslēgas vārdi angļu valodā Vibrating conveyor, mechanical design, modal analysis, harmonic analysis, topology optimization.
Valoda eng
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 09.06.2020 22:09:18