Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšana un vadīšana
Nosaukums “Latvijas alternatīvo finanšu pakalpojumu eksporta stratēģijas izstrāde Indonēzijas tirgum”
Nosaukums angļu valodā “Development of Latvian alternative financial services export strategy for the Indonesian market”
Struktūrvienība 22314 Starptautisko ekonomisko sakaru, transporta ekonomikas un loģistikas katedra
Darba vadītājs Ingūna Jurgelāne-Kaldava
Recenzents Latvijas IAA Ārējās tirdzniecības veicināšanas departamenta Eksporta veicināšanas nodaļas projektu vadītājs F.Tālbergs
Anotācija Bakalaura darba autore Annija Pētersone izstrādāja darbu, kura temats ir “Latvijas alternatīvo finanšu pakalpojumu eksporta stratēģijas izstrāde Indonēzijas tirgum”. Bakalaura darba mērķis ir pētīt Latvijas alternatīvo finanšu pakalpojumu eksporta iespējas, lai izstrādātu eksporta stratēģiju to ieiešanai Indonēzijas tirgū. Attīstoties informāciju tehnoloģijām pasaulē, finanšu tehnoloģiju uzņēmumi arvien vairāk palielina savu tirgus daļu finanšu sektorā, kā rezultātā tiek attīstīti dažādi alternatīvo finanšu pakalpojumu veidi kā, piemēram, investīciju iespējas, kur Latvijas uzņēmumi ir vērtējami pasaules līmenī, taču, tā kā Latvijas tirgus ir mazs, viens no veidiem, kā palielināt peļņu un diversificēt uzņēmējdarbības riskus, ir eksports. Kā mērķa valsts Latvijas alternatīvo finanšu pakalpojumu eksportam tiek izvēlēta Indonēzija, kuras tirgū ir saskatāms augts potenciāls. Darbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā daļā tiek apskatīta eksporta nozīme, tā teorētiskie aspekti, ietekmējošie faktori un riski. Otrajā daļā uzmanība tiek pievērsta finanšu tehnoloģiju nozares analīzei – tiek skaidrots finanšu tehnoloģiju nozares darbības lauks, tiek veikta nozares analīze Latvijā un tirgus izpēte mērķa valstī – Indonēzijā. Trešajā daļā tiek veidota eksporta stratēģija, tiek izvēlēta tirgus apguves stratēģija un veidots ieviešanas plāns, kas iekļauj mārketinga un laika plānu, kā arī budžeta aprēķinu. Darba izstrādē ir izmantota statistikā datu analīzes metode, kas iekļauj grupēšanas un salīdzināšanas metodi, aprakstošā metode, intervijas metode, SVID un PESTEL metode. Rezultātā tiek izstrādāta pelnīt spējīga Latvijas vienādranga kreditēšanas platformu eksporta stratēģija. Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām, tā apjoms ir 80 lappuses. Tajā ir iekļauti 9 attēli, 15 tabulas un 3 pielikumi uz 7 lpp. Darbā izmantotas 96 izmantotās literatūras un avotu saraksta vienības.
Atslēgas vārdi eksporta stratēģija, Indonēzijas tirgus, finanšu tehnoloģijas, savstarpējās kreditēšanas platformas
Atslēgas vārdi angļu valodā Export Strategy, Indonesian Market, Financial technology, peer to peer
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 17.05.2020 23:43:10