Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ekonomika |
Nosaukums |
Sabiedriskās ēdināšanas nozares un tās uzņēmuma attīstības iespējas Valmieras novadā |
Nosaukums angļu valodā |
Development Opportunities for the Catering Industry and Its Business in Valmiera |
Struktūrvienība |
22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte |
Darba vadītājs |
Ieva Andersone |
Recenzents |
Pr.doc. N.Balabka |
Anotācija |
Bakalaura darba tēma: “Sabiedriskās ēdināšanas nozares un tās uzņēmuma attīstības iespējas Valmieras novadā”. Tēmas aktualitāte: sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu kopskaits ir liels, jo viss, kas saistās ar pārtiku, patērētājiem ir nozīmīgs, jo pārtika ir viena no visvairāk patērētākajām preču kategorijām. Līdz ar to, sabiedriskās ēdināšanas nozarē konkurence ir sīva. Ēdināšanas uzņēmumiem jāņem vērā sfēras specifika, jānovērtē tirgus un atrašanās vietas ietekmējošie faktori. Darba mērķis: izvērtēt sabiedriskās ēdināšanas nozares un tās uzņēmuma “Viseal” attīstību Valmieras novadā. Bakalaura darbā izmantotas sekojošas pētīšanas un plānošanas metodes un paņēmieni: statistisko datu analīzes metode; zinātniskās un teorētiskās literatūras analīzes metode; SVID analīzes metode. Gūtie rezultāti liecina, ka ēdināšanas nozare Latvijā attīstās, tomēr līdz ar ierobežojumu iestāšanos saistībā ar pandēmiju kopš 2020. gada 12. marta, nozarē ir iestājusies krīze. Pirms ierobežojumiem valstī pētāmais ēdināšanas uzņēmums “Viseal” savu darbību sācis veiksmīgi, tā finansiālie rādītāji 2018. gadā bijuši augstāki nekā nozarē vidēji. Darba apjoms ir 67 lappuses, tas satur 10 tabulas un 18 attēlus. |
Atslēgas vārdi |
attīstība, ēdināšanas nozare, Valmieras reģions. |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
development, catering industry, Valmiera region. |
Valoda |
lv |
Gads |
2020 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
13.05.2020 10:43:00 |