Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ekonomika
Nosaukums Sabiedriskās ēdināšanas nozares un tās uzņēmuma attīstības iespējas Valmieras novadā
Nosaukums angļu valodā Development Opportunities for the Catering Industry and Its Business in Valmiera
Struktūrvienība 22500 Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūts
Darba vadītājs Ieva Andersone
Recenzents Pr.doc. N.Balabka
Anotācija Bakalaura darba tēma: “Sabiedriskās ēdināšanas nozares un tās uzņēmuma attīstības iespējas Valmieras novadā”. Tēmas aktualitāte: sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu kopskaits ir liels, jo viss, kas saistās ar pārtiku, patērētājiem ir nozīmīgs, jo pārtika ir viena no visvairāk patērētākajām preču kategorijām. Līdz ar to, sabiedriskās ēdināšanas nozarē konkurence ir sīva. Ēdināšanas uzņēmumiem jāņem vērā sfēras specifika, jānovērtē tirgus un atrašanās vietas ietekmējošie faktori. Darba mērķis: izvērtēt sabiedriskās ēdināšanas nozares un tās uzņēmuma “Viseal” attīstību Valmieras novadā. Bakalaura darbā izmantotas sekojošas pētīšanas un plānošanas metodes un paņēmieni:  statistisko datu analīzes metode;  zinātniskās un teorētiskās literatūras analīzes metode;  SVID analīzes metode. Gūtie rezultāti liecina, ka ēdināšanas nozare Latvijā attīstās, tomēr līdz ar ierobežojumu iestāšanos saistībā ar pandēmiju kopš 2020. gada 12. marta, nozarē ir iestājusies krīze. Pirms ierobežojumiem valstī pētāmais ēdināšanas uzņēmums “Viseal” savu darbību sācis veiksmīgi, tā finansiālie rādītāji 2018. gadā bijuši augstāki nekā nozarē vidēji. Darba apjoms ir 67 lappuses, tas satur 10 tabulas un 18 attēlus.
Atslēgas vārdi attīstība, ēdināšanas nozare, Valmieras reģions.
Atslēgas vārdi angļu valodā development, catering industry, Valmiera region.
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 13.05.2020 10:43:00