Anotācija |
Dotā maģistra darba mērķis ir izpētīt reāli eksistējošo saldēšanas sistēmu, kurā energoefektivitātes nolūkos tiek izmantota siltuma rekuperācija, pēc kuras darbības siltumu var izmantot ventilācijas gaisa uzsildīšanai dzīvojamām telpām un ūdens uzsildīšanai tehnoloģiskajām vajadzībām, un noteikt uzņēmuma, kur darbojas šī saldēšanas sistēma ar rekuperāciju, ekonomiskos ieguvumus salīdzinot ar gadījumu, kad šis siltums tiek nopirkts no AS “RĪGAS SILTUMS”, kā arī noteikt sistēmas optimālākos darbības parametrus.
Šajā maģistra darba teorētiskā daļā tiek apskatītas saldēšanas sistēmas, to darbības princips, izmantotie aukstumnesēji, saldēšanas sistēmu efektivitātes uzlabošanas paņēmieni, saldēšanas sistēmu siltuma rekuperācijas tehnoloģijas un tās tehniskas īpatnības. Tiks dots priekšstats par aktuālo situāciju ar saldēšanas sistēmām lielveikalos.
Šajā maģistra darba praktiskajā daļā tiek apskatīta reāli eksistējoša saldēšanas sistēma, kas atrodas tirdzniecības centrā Kurzemes prospektā 3, Rīgā. Tiks veikts saldēšanas sistēmas aprēķins, tiks noteikti tās optimālākie darbības parametri gada laikā, ka arī tiks veikts sistēmas ekonomiskais aprēķins (tiks izanalizēti ieguvumi no siltuma enerģijas ietaupīšanas un zaudējumi no siltuma utilizācijas sistēmas uzbūvēšanas). Ieguvumu noteikšanai tiks ņemta vērā ārējā gaisa temperatūru izmaiņa gada laikā. Tiks izdarīts secinājums, kurš ir visizdevīgākais atgūtā siltumenerģijas izmantošanas variants.
Maģistra darbs sastāv no 88 lappusēm, tajā skaitā 25 attēli, 19 grafiki, 19 tabulas, 4 pielikumi un 41 literatūras avots. |