Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmējdarbības finanses
Nosaukums Korporatīvās pārvaldības ietekmes novērtējums uz uzņēmuma darbības rezultātiem Eiropas finanšu sektorā.
Nosaukums angļu valodā Assessment of Corporate Governance impact on a company’s performance in European Financial Sector.
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Jūlija Bistrova
Recenzents Dr.oec. N. Koleda
Anotācija Pētījumā tiek pētīta saistība starp valdes raksturojumu un finanšu iestādes darbību. 41 finanšu institūciju datu paraugs ir apkopots, izmantojot programmatūru Bloomberg 09 gadus no 2010. gada līdz 2018. gadam. Izmantojot aprakstošās statistikas, korelācijas analīzes un daudzdimensiju regresijas metodes, analīze ir pabeigta. Diskusijā par direktoru padomes funkciju nozīmi un tās ietekmi uz uzņēmuma darbību ir svarīgi ņemt vērā aģentūras teoriju un pārvaldīšanas teoriju. Saskaņā ar korelācijas analīzi tas parāda, ka starp ROA un direktoru padomi pastāv negatīvas attiecības. Starp valdes sēdēm pastāv negatīvas attiecības gan ar ROA, gan cenu pret ienākumiem. Pastāv pozitīvas attiecības ar neatkarīgiem direktoriem un negatīvas attiecības ar komiteju skaitu, ņemot vērā cenu pret ienākumiem. Daudzdimensionālās regresijas analīzes rezultāts ir negatīvas attiecības starp valdes sēdēm un ROA, turpretī pozitīvas attiecības starp neatkarīgiem direktoriem un cena pret ienākumiem. Galvenais šī pētījuma ierobežojums ir tas, ka informācijas par paneļa raksturlielumiem atklāšana ir daudz jutības dati, kuriem var būt tieša saistība ar veiktspēju.
Atslēgas vārdi Plātņu raksturojums, Aktīvu atdeve, Cena ar nopelnīto, Firmas darbība, Korporatīvā pārvaldība
Atslēgas vārdi angļu valodā Board Characteristics, Return on Assets, Price to Earnings, Firm Performance, Corporate Governance
Valoda eng
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 10.01.2020 12:23:17