Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Tērauda karstās cinkošanas pirmsapstrādes - sagatavošanas cehs un mehāniskās darbnīcas būvniecība, Aviācijas ielā 18E, Jelgavā"
Nosaukums angļu valodā "Steel hot dip galvanizing - preparation workshop and mechanical workshop construction, Aviācijas Street 18E, Jelgava"
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Raivo Kalderauskis
Recenzents Anrijs Rudzis
Anotācija Diplomdarbs sastāv no pētnieciskās daļas un inženierprojekta. Pētnieciskās daļas mērķis ir noskaidrot potenciālo ieguvumu būvprojektu vadības kvalitātē, uzņēmumam veicot pāreju uz būvniecības informācijas modelēšanas jeb BIM metodiku. Darba gaitā tika noskaidrots BIM lietojumprogrammas darbības princips un tā mijiedarbība ar būvprojektu vadību. Tika izprasts BIM lietošanas mērķi un tam nepieciešamās zināšanas. Analītiskajā daļā veikts BIM lietojumprogrammu savstarpējs tehniskās veiktspējas salīdzinājums grafiski attēlojot iegūtos rezultātus. Veikta speciālistu un BIM lietotāju intervēšana ar atvērtā tipa jautājumu. Tika uzklausīts viedoklis par iespējamo pāreju uz BIM. Izpētītas, ar konkrēto sistēmu saistītās radītās problēmas. Ņemot vērā iegūtos rezultātus, tika veikta datu analīze un izdarīti secinājumi. Pētījumā secināts, ka pareiza un pilnvērtīga BIM izmantošana uzlabo būvprojekta vadības kvalitāti un samazina potenciālo kļūdu iespējamību. Inženierprojekta daļā tika projektēta “Tērauda karstās cinkošanas pirmsapstrādes – sagatavošanas cehs un mehāniskās darbnīcas būvniecība”, kas atradīsies Jelgavā, Aviācijas ielā 18E. Apbūves laukums sastāda 1494,6 m2 ar kopējo platību 1580,3 m2. Cehs paredzēts ar vienu stāvu, bet mehāniskās darbnīcas - 3 stāvi. Ēkas augstums - 11,20 m. Ēkas nesošais karkass ir veidots no tērauda konstrukcijas ar tērauda kopnēm un kolonnām. Pamatu konstrukcija veidota no vietas pāļiem, kas apvienoti dzelzsbetona režģogā. Uz reģoga balstīta un stiprināta visa pārējā ēkas konstrukcija – kolonnas un cokolsijas. Inženierprojektā sastādīts paskaidrojuma raksts, veikts būvkonstrukciju aprēķins – kopnei, kolonnai un pamatiem, sastādīts būvdarbu tehnoloģiju apraksts un objekta ekonomiskais pamatojums, kā arī izstrādāti 9 rasējumi A1 lapu formātā. Bakalaura darba apjoms – 139 lapaspuses, 37 attēli, 29 tabulas un 1 pielikums. Darbā tika izmantoti 46 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi BIM lietojumprogrammas, būvprojektu vadība, tērauda konstrukcijas, vietas pāļi
Atslēgas vārdi angļu valodā BIM applications, construction project management, steel constructions, piles
Valoda lv
Gads 2019
Darba augšupielādes datums un laiks 13.06.2019 17:02:26