Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma vadīšana
Nosaukums Riska un krīzes vadība starptautiskos būvniecības projektos
Nosaukums angļu valodā Risk and crisis management in international construction projects
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Edgars Pudzis
Recenzents Ņikita Kočanocs
Anotācija ANOTĀCIJA Būvniecības projekti raksturo to specifiskumu un daudzus faktorus, kas tos ietekmē, padarot tos neaizsargātus pret nenoteiktību un riskiem, kas var ietekmēt projekta mērķus (izmaksas, laiku, kvalitāti un darba drošību). Šis pētījums pēta riskus starptautiskos būvniecības projektos un to ietekmi uz projekta mērķiem, un to mērķis ir attīstīt strukturālo vadību šiem riskiem. Pētījumā tika konstatēti riski būvniecības projektos, kuru pamatā bija standarta pētījums un vairākas intervijas ar būvniecības nozares ekspertiem. Pēc tam tika izstrādāta anketa, lai noteiktu risku iespējamību un ietekmi, noteika to svarīguma pakāpe, apvienojot varbūtību un iespējamos ietekmes parametrus, un izstrādāta otra anketa, lai noteiktu nozīmīgu risku ietekmi. Projekta mērķis un piemērojamās riska reakcijas procedūras. Pētījuma rezultāti parādīja, ka risks, ko rada "inflācija un cenu svārstības " un "starpība starp faktiskajiem un līgumiskajiem daudzumiem ", ir vieni no svarīgākajiem riskiem. Plānošanā apsvērtie riski ietekmē vairāk nekā citus mērķus. Riska novēršana ir visbiežāk izmantotā riska reakcijas procedūra, kam seko plānota pieņemšana un pārveidošana trešajām personām saskaņā ar līguma nosacījumiem. Maģistra darbs sastāv no 93 lappusēm, tajā ir trīs galvenās daļas; analītiskā daļa, teorētiskā daļa un praktiskā daļa, kurā ir 13 tabulas, 7 attēli un 1 pielikums.
Atslēgas vārdi Riska pārvaldība, riska analīze, riska identificēšana, riska novērtēšana, riska pasākumi, riska noteikšana, projektu vadība.
Atslēgas vārdi angļu valodā Risk management, risk analysis, risk identification, risk assessment, risk measures, definition of risk, project management.
Valoda eng
Gads 2019
Darba augšupielādes datums un laiks 29.05.2019 23:15:22