Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Telekomunikācijas
Nosaukums Metināšanas procesa novērtējums un izpēte, pielietojot Fujikara “FSM-50S”
Nosaukums angļu valodā Reasearch and Evaluation of Splicing Process using Fujikura “FSM-50S"
Struktūrvienība 13100 Telekomunikāciju institūts
Darba vadītājs Klinta Vilcāne
Recenzents Sandis Spolītis
Anotācija Bakalaura darbā tiek pētītas vienmodas optisko šķiedru metināšanas process, kur eksperimentā tiek meklēti visefektīvākie veidi kā sametināt divas optiskās šķiedras. Saistībā ar to, ka telekomunikācijās tiek pielietotas optiskās šķiedras, lai savā starpā būtu iespējams tās savienot tiek izmantoti divi veidi izjaucamies savienotāji un neizjaucamie savienotāji. Darbā tiek pētīti neizjaucamo savienotāju vājinājums. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc tiek pētīts optisko šķiedru metināšanas process. Teorētiskajā daļā tika analizētas optiskās šķiedras uzbūve, kā arī metināšanas process. Lai veiksmīgi izpildītu praktisko daļu, tika apskatīts, kā darbojas metināmais aparāts Fujikura FSM-50S. Bakalaura darba praktiskajā daļā tiek analizēts un pētīts metināšanas process vienmodas optiskās šķiedras (ITU-T G.652 un ITU-T G.655), izmantojot metināšanas aparātu Fujikura FSM-50S. Parametri tika izvēlētu un izpētīti, izmantojot statistiskās metodes, lai varētu noteikt kvalitatīvākos un efektīvākos parametrus priekš metinājumiem. Kā arī tika iegūta informācija eksperimentālajā daļā veikti matemātiskie aprēķini. Bakalaura darbs ir rakstīts angļu valoda, tas sastāv no 68 lapaspuses, 32 attēlus, 24 tabulas, 7 formulas un tā rakstīšanā tika izmantoti 27 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Optisko šķiedru metināšana, Fujikura FSM-50S, ITU–T G.652, ITU–T G.655, Taguchi Metodes , Taguchi orthogonal masīvs.
Atslēgas vārdi angļu valodā Fibre Optic Fusion Splicing, Fujikura FSM-50S, ITU-T G.652, ITU-T G.655, Taguchi Methods, Taguchi Orthogonal Array
Valoda eng
Gads 2019
Darba augšupielādes datums un laiks 18.01.2019 14:22:32