Studiju veids |
maģistra profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšana un vadīšana |
Nosaukums |
“Ražošanas un realizācijas procesu pilnveidošanas iespējas pārtikas nozares uzņēmumos” |
Nosaukums angļu valodā |
“Opportunities for improvement of production and operations processes in the food industry” |
Struktūrvienība |
22314 Starptautisko ekonomisko sakaru, transporta ekonomikas un loģistikas katedra |
Darba vadītājs |
Olga Bogdanova |
Recenzents |
Doc. A.Auziņa-Emsiņa |
Anotācija |
Maģistra darba autore Viktorija Salimova izstrādāja darbu, kura temats ir “Ražošanas un realizācijas procesu pilnveidošanas iespējas pārtikas nozares uzņēmumos”.
Maģistra darba mērķis ir izstrādāt ražošanas un realizācijas procesu koncepciju Latvijas pārtikas uzņēmumu darbības pilnveidošanai, pamatojoties uz teorētisko un praktisko pētījumu rezultātiem.
Maģistra darba pirmajā daļā tiek apskatīta ražošanas jēdziena būtība un realizācijas procesu stratēģija, tajā skaitā ražošanas un realizācijas procesu automatizācijas iemesli un to veidi, kā arī automatizācijas priekšrocības un trūkumi.
Maģistra darba otrajā daļā tiek analizēta ražošanas un realizācijas procesu attīstība pārtikas nozares uzņēmumos. Veikta Eiropas Savienības dalībvalstu, to skaitā Latvijas, Igaunijas un Lielbritānijas, iespēju analīze lauksaimniecības produktu ražošanā un realizācijā. Veikts Lielbritānijas automatizētā uzņēmuma, kā arī Baltijas valstu uzņēmumu tīkla novērtējums pārtikas pakalpojumu sniegšanā. Veikta ekspertu intervija ar uzņēmuma PROMO Cash & Carry Igaunijā direktora vietnieci.
Maģistra darba trešajā daļā ir izstrādāta ražošanas un realizācijas procesu koncepcija Latvijas pārtikas uzņēmumu darbības pilnveidošanai. Analizēts automatizēto procesu nodrošinājums uzņēmumos, aprakstīta ražošanas un realizācijas procesu koncepcija, veikti ekonomiskie aprēķini un sniegts iespējamo rezultātu novērtējums.
Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām, tā apjoms ir 81 lappuses. Tajā ir iekļauti 19 attēli, 11 tabulas. Darbā izmantotas 48 bibliogrāfiskā saraksta vienības. |
Atslēgas vārdi |
ražošana, pārtikas nozare, automatizācija |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
production, food industry, automation |
Valoda |
lv |
Gads |
2018 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
12.12.2018 23:09:15 |