Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums Aviācijas dzinēja "GE 90-115B" ventilatora diska spriegumstāvokļa un tā formas ietekmes izpēte uz mehāniskām īpašībām.
Nosaukums angļu valodā Studying the Influence of GE 90 Aviation Engine Fan Disc Stressed State and Disc Shape on Mechanical Properties.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Ilmārs Ozoliņš
Recenzents Profesors Vladimirs Šestakovs
Anotācija Darba tēma ir “Aviācijas dzinēja GE90-115B ventilatora diska spriegumstāvokļa izpēte un tās formas ietekme uz mehāniskām īpašībām”. Darba galvenais mērķis ir dzinēja GE90-115B ventilatora diska konstrukcijas nestspējas palielināšana ar mērķi to pielietot jaunākās dzinēju modifikācijās. Galvenie informācijas avoti ir mācību un tehniskā literatūra, dzinēja tehniskie apraksti un elektroniskie izziņas avoti. Darba teorētiskā daļā tiek sniegta dzinēja GE90 un tās ražotāj kompānijas tapšanas vēsture, tehniskie dati kā arī salīdzinājums ar citu ražotāju analoģiskiem izstrādājumiem. Sniegti arī ventilatora disku konstrukcijas apraksti dažādām dzinēju modifikācijām. Aprēķina daļā ir izpildīta dzinēja GE90-115B ventilatora diska oriģinālās konstrukcijas un tās modificētā varianta 3D dator modeļi un statiskie izturības datoraprēķini, lietojot programmu Solidwork 2017. Analoģiskie aprēķini tika izpildīti līdzīgas klases turboventilatoru dzinējam RR Trent 800 un Engine Alliance GP7200. Darbā sniegts aprēķina rezultātu salīdzinājums, analīze, kā arī ventilatora diska varianta izvēle kā vispiemērotāko turpmākiem pētījumiem ar mērķi to pielietot modificētam, jaudīgākam dzinējam. Darbs rakstīts latviešu valodā. Aprakstošās daļas apjoms sastāda 75 lappuses. Darbā ir iekļauti 71 attēli, 4 informatīvās tabulas, 4 formulas un 3 pielikumi. Izmantoti 7 literatūras avoti. Atslēgvārdi: ventilators, ventilator disks, statiskā izturība, spriegumi.
Atslēgas vārdi Ventilators, ventilator disks, statiskā izturība, spriegumi.
Atslēgas vārdi angļu valodā Fan, fan dick, static strenght, stress.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 30.05.2018 08:28:14