Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums "Tehnoloģiskā procesa vizualizācija un automatizācija fenolformaldehīda sveķu ražošanā"
Nosaukums angļu valodā "Technological process visualization and automation in the production of phenolic formaldehyde resin"
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Aivars Pumpurs
Recenzents N. Kuņicina
Anotācija Ražošanas kvalitātes un procesa ātruma, kā arī drošības palielināšanā ļoti liela loma ir gan automātikai, gan vizuālajam tehnoloģiskā procesa attainojumam vieglākai apkārtējo notikumu uztverei. Bakalaura darbā ar projekta daļu “Tehnoloģiskā procesa vizualizācija un automatizācija fenolformaldehīda sveķu ražošanā” tika apskatīta vienota vadības sistēmas pults izveide izmantojot programmējamo loģisko kontrolleri, devējus, konverterus, izpildmehānismus un citi. Izstrādājot projektu tika izpētīti ierīču darbības principi un to pielietojums. Praktiski tika izstrādāta vienota vadības pults, ko izmanto fenolformaldehīda sveķu ražošanas procesā. Tika izstrādātas elektriskās shēmas, vadības shēmas un PLK programma. Izveidota sistēma, kas maksimāli samazina risku ķīmisko vielu noplūšanai, izmantojot dažādas aizsardzības sistēmas. Dotais projekts atbilst ar A/S “Latvijas Finieris” darba drošības un ķīmisko vielu ekspluatācijas noteikumiem. Veicot montāžas darbus, tika ievērotas elektrodrošības normas. Pēc kā tika veikta izstrādāto shēmu un sistēmas kopējā testēšana.
Atslēgas vārdi TEHNOLOĢISKĀ PROCESA VIZUALIZĀCIJA UN AUTOMATIZĀCIJA FENOLFORMALDEHĪDA SVEĶU RAŽOŠANĀ
Atslēgas vārdi angļu valodā Technological process visualization and automation in the production of phenolic formaldehyde resin
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 21.05.2018 12:20:07