Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmējdarbība un vadīšana
Nosaukums "Pakalpojumu uzņēmuma pilnveidošanas un attīstības projekts"
Nosaukums angļu valodā "Project for enhancement and development of a service company"
Struktūrvienība 22700 Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūts
Darba vadītājs Dr.oec., asoc.prof. L.Vasiļjeva
Recenzents
Anotācija Maģistra darba tēma pamatā ir akmeņogļu kaudžu biopārklājumi, darba autors ir Rīgas Tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta students Mārtiņš Zelčs. Darba mērķis ir atrast Latvijas apstākļiem piemērotāko ogļu putekļu apslāpēšanas līdzekli jeb biopārklājumu. Darba uzdevumi ir šādi: izmantojot pieejamo zinātnisko literatūru, izpētīt ogļu putekļošanos ietekmējošos faktorus un izvērtēt putekļu emisiju novēršanas un mazināšanas metodes no vides un ekonomiskā aspekta; izvēlēties biopolimērus, kas varētu veikt ogļu putekļu emisiju apslāpēšanas funkciju, un aprakstīt tos no esošo izmantošanas veidu, vides un ekonomiskā aspekta; veikt izvēlēto biopolimēru eksperimentālos izmēģinājumus uz oglēm, nosakot to efektivitāti putekļu apslāpēšanā; veikt efektīvākā biopolimēra izmantošanas ekonomisko vērtējumu; balstoties uz veikto eksperimentu un ekonomisko aprēķinu rezultātiem, izdarīt secinājumus par izvēlēto biopolimēru izmantošanas iespējām ogļu putekļu apslāpēšanā. Darbs sastāv no literatūras apskata nodaļas un vairākām citām nodaļām, kuru galvenais saturs ir darba praktiskā daļa, bet kurās daļēji iekļauti arī literatūras apskatam raksturīgi elementi. Darbs sastāv no 73 lapaspusēm, darbā ir 10 tabulas, 35 attēli, ir izmantoti 28 literatūras avoti, darbam ir 2 pielikumi.
Atslēgas vārdi Uzņēmējdarbība un vadīšana.; Pakalpojumu uzņēmuma pilnveidošanas un attīstības projekts
Atslēgas vārdi angļu valodā Business and Management.;Project for enhancement and development of a service company
Valoda lv
Gads 2010
Darba augšupielādes datums un laiks 19.04.2011 16:28:19