Studiju veids |
maģistra akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Biznesa informātika |
Nosaukums |
Nepārtraukta prasību inženierija iesācējuzņēmumos |
Nosaukums angļu valodā |
Continuous Requirements Engineering for Start-Ups |
Struktūrvienība |
33000 Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultāte |
Darba vadītājs |
M.Kirikova |
Recenzents |
R.Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja |
Anotācija |
Atkarībā no uzņēmuma izmēra, prasību inženierijas tehnikas mēdz būt ļoti atšķirīgas. Iesācējuzņēmumi parasti ir mazas komandas, kas strādā pie produktiem ļoti augsta līmeņa nenoteiktības apstākļos, un tiem šīs tehnikas ir vēl atšķirīgākas. Tā kā šīs organizācijas ir gan pareizā produkta, gan pareizā tirgus segmenta meklējumos, ir nepieciešams datu virzīts un iteratīvs nepārtraukts prasību inženierijas process. “Lean” iesācējuzņēmuma cikls piedāvā iteratīvu pieeju nepārtrauktai produkta attīstīšanai. “Lean” analītikas ietvars papildina šo procesu ar galveno darbības rādītāju kopumu katrai iesācējuzņēmuma stadijai. Šī darba mērķis bija piedāvāt nepārtrauktu prasību inženierijas metodi iesācējuzņēmumiem dažādās “lean” analītikas stadijās un piedāvāt sarakstu ar labākajām prasību inženierijas tehnikām katrai stadijai un katrai prasību inženierijas fāzei. Rezultātā piedāvātā metode var tikt izmantota visās piecās iesācējuzņēmuma stadijās un katrai stadijai tiek piedāvāts saraksts ar 32-58 prasību inženierijas tehnikām, metodes papildināšanai. Nobeigumā tika izveidots tiešsaistes rīks, ar kura palīdzību varētu iepazīstināt citus iesācējuzņēmumus ar metodi, kā arī savākt datus no tiem, lai uzlabotu metodi un piedāvātās prasību inženierijas tehnikas.
Maģistra darbs sastāv no 80 lapām, 14 attēliem, 10 tabulām, 75 izmantotās literatūras avotiem un 1 pielikuma. |
Atslēgas vārdi |
PRASĪBU INŽENIERIJA, “LEAN” IESĀCĒJUZŅĒMUMI, “LEAN” ANALĪTIKA |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
REQUIREMENTS ENGINEERING, LEAN START-UP, LEAN ANALYTICS |
Valoda |
eng |
Gads |
2017 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
01.06.2017 12:48:51 |