Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Datorsistēmas
Nosaukums Modelis programmatūras risku vadībai Nepālas kontekstā
Nosaukums angļu valodā A Model for Software risk management in context of Nepal
Struktūrvienība 12300 Lietišķo datorsistēmu institūts
Darba vadītājs Vadims Žuravļovs
Recenzents Uldis Sukovskis
Anotācija Mūsdienās programmatūras izstrādes industrija ir ļoti konkurējoša un lai izdzīvotu programmatūras izstrādes inženierzinātņu jomā, daudzas programmatūras izstrādes kompānijas ir atkarīgas no ārpakalpojumu sniegšanas projektos. Programmatūras izstrādes kompānijas piedalās konkursos par tiesībām izstrādāt produktu, kā arī piegādā produktus un servisus klientiem. Kompānijām ar modernāku IT infrastruktūru ir vieglāk nodoršināt kvalitatīvu programmatūras produkta piegādi. Kompānijām ar modernu IT infrastruktūru ir pienācīgs risku pārvaldības mehānisms, kas padara tās veiksmīgākas programmatūras izstrādes indurstrijā. Nepālas kontekstā, slikta risku pārvaldība padara kompāniju nespējīgu piegādādāt kvalitatīvu produktu. Šajā pētījumā modelis ir balstīts uz trīs riska faktoriem: Resursi, Izmaksas un Darbības sfēra. No iegūtajiem datiem tiek veidoti vairāki regresijas modeļi un tie tiek pārbaudīti izmantojot dispersijas analīzes metodi. Modelis tiek analizēts salīdzinot riskus ar risku faktoriem. Pētījumā parādīts arī jaunā modeļa salīdzinājums ar Boehma spirāles modeli. Maģistra darbs satur 81 lappuses, 19 attēlus, 10 tabulas, 59 informācijas avotu un 5 pielikumus.
Atslēgas vārdi Programmatūras Izstrādes Industrija, Programmatūras Risku Pārvaldība, Risku Pārvaldības Ietvars, Dispersijas Analīze.
Atslēgas vārdi angļu valodā Software Industry, Software Risk Management, Risk Management Framework, Analysis of Variance
Valoda eng
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 25.05.2017 22:56:08