Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmējdarbības loģistika
Nosaukums “Saldētas produkcijas piegādes ķēdes uzlabošanas iespējas”
Nosaukums angļu valodā “Frozen products supply chain development opportunities”
Autors Sergejs Edijs Suharevs
Struktūrvienība 22314 Starptautisko ekonomisko sakaru, transporta ekonomikas un loģistikas katedra
Darba vadītājs P.Patļins
Recenzents Lekt. A.Starčenko
Anotācija Bakalaura darba autors Sergejs Edijs Suharevs izstrādāja darbu, kura temats ir “Saldētas produkcijas piegādes ķēdes uzlabošanas iespējas”. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt rekomendācijas Latvijas loģistikas uzņēmumiem saldētās produkcijas piegādes ķēdes uzlabošanai. Darbā tiek apskatīta esošā situācija Latvijas saldētās produkcijas piegādes ķēdē. Latvijas teritorijā saldētavu noliktavu izvietojums pamatā ir ap Rīgas reģionu. Latvijā esošās saldētavas noliktavas ir vecākas par mūsdienīgajām Lietuvas saldētavām, kas samazina to konkurētspēju. Rezultātā, labvēlīgie apstākļi saldētās produkcijas transportēšanai tiek izmantoti Lietuvas loģistikas uzņēmumu pakalpojumi. Darba mērķa sasniegšanai tiek izmantota „gravitācijas centra metode”, ar kuras palīdzību tiek noteikts optimāls jaunas saldētavas noliktavas izvietojums Latvijas teritorijā, Rēzeknes reģionā. Darbā tiek veikta piegādes izmaksu analīze, kur tiek aprēķinātas izmaksas transportējot saldēto produkciju no dažādiem sadales centriem. Izveidojot sadales centru Rēzeknes apkaimē, varēs samazināt transportēšanas izmaksas par 1383.43 EUR salīdzinot ar esošo sadales centru Klaipēda. Darbā tiek piedāvāti uzlaboti transportēšanas maršruti, pa kuriem nogādāt saldēto produkciju caur Latvijas teritoriju ir ātrāk nekā caur Lietuvu. Rezultātā, bakalaura darbā veiktie aprēķini piedāvā uzlabot saldētās produkcijas piegādes ķēdi, samazinot produkcijas transportēšanas laiku un izmaksas. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām, tā apjoms ir 76 lappuses. Tajā ir iekļauti 30 attēli, 16 tabulas, 6 pielikumi uz 6 lpp. Darbā izmantotas 49 bibliogrāfiskā saraksta vienības.
Atslēgas vārdi Saldētā produkcija, transportēšana un glabāšana, uzlabošana
Atslēgas vārdi angļu valodā Frozen products, transportation and store, optimization
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 11.05.2017 23:45:16