Studiju veids |
maģistra profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Informācijas tehnoloģija |
Nosaukums |
Nepārtrauktās integrācijas prakse maksājumu karšu apstrādes sistēmas testēšanā |
Nosaukums angļu valodā |
Continuous Integration Practise in Payment Cards Processing System Testing |
Struktūrvienība |
12100 Informācijas tehnoloģijas institūts |
Darba vadītājs |
Dr. sc. ing. Artis Teilāns |
Recenzents |
Dr. sc. ing. Jānis Grabis |
Anotācija |
Kvalitatīvās maksājumu karšu apstrādes sistēmas izstrādē testēšanai jāpatērē daudz resursu. Tāpēc sarežģīto risinājumu kvalitātes nodrošināšanai neizbēgami jāvēršas pie testu automatizācijas. Gadījumā, ja maksājumu karšu apstrādes sistēma tiek izstrādātā, pielietojot spējās programmatūras izstrādes dzīves ciklu, nepārtrauktās integrācijas pielietošana ļaus ātrāk un agrāk atklāt kļūdas, dabūt strādājošo sistēmu un paaugstināt tās kvalitāti.
Darbā tiek apskatīta spējās programmatūras izstrādes dzīves cikla variācija un tās sastāvdaļas, izvērtēta testētāja loma spējās izstrādes metodoloģijā un izpētīta nepārtrauktās integrācijas nepieciešamība maksājumu karšu sistēmas testēšanā, apskatīti nepārtrauktās integrācijas rīki un to pielāgošanas iespējas, kā arī izvērtēts nepārtrauktās integrācijas prakses ieguvums maksājumu karšu sistēmas kvalitātes nodrošināšanā.
Darba rezultātā tika izstrādāts maksājumu karšu sistēmas pakotnes testēšanas automatizācijas process, kas spēj pilnvērtīgi darboties sistēmas nepārtrauktās integrācijas serverī, un var tikt izsaukts, pamatojoties uz trigeriem, izvērtēta tā darbība un veikti secinājumi.
Darba apjoms - 121. lpp., 8 tabulas un 49 attēli. |
Atslēgas vārdi |
Nepārtraiktā integrācija, testēšana, Spējās programmatūras izstrādes dzīves cikls, kvalitātes nodrošināšana, maksājumu karšu apstrādes sistēma |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Continuous Integration, testing, Agile software development lifecycle, quality assurance, payment cards processing system |
Valoda |
lv |
Gads |
2017 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
10.01.2017 17:56:04 |