Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmējdarbība un vadīšana
Nosaukums "Zivju pārstrādes uzņēmuma darbības attīstības projekts"
Nosaukums angļu valodā "Project on Development of Fish Processing Company’s Activities"
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Uldis Kamols
Recenzents Deniss Ščeulovs, docents, Dr.oec.
Anotācija Darba autors: Andris Tomkalns Darba zinātniskais vadītājs: Pr.doc., Mg.oec., Dipl.oec. Uldis Kamols Diplomprojekta darba tēma “ZIVJU PĀRSTRĀDES UZŅĒMUMA ATTĪSTĪBAS PROJEKTS” uzskatāma par aktuālu jau tāpēc vien, kā Eiropas Savienības dalībvalstij ir ievērojami paplašinājušās iespējas saņemt atbalsta līdzfinansējumu no Eiropas Savienības struktūrfondiem, lai turpmāk plānotu zivsaimniecības nozares sekmīgu attīstību un Latvijas uzņēmumu konkurētspēju. Tēma ir aktuāla īpaši tagad, kad sarežģīto ģeopolitisko attiecību un ES un Krievijas savstarpējo sankciju rezultātā Latvijas zivjrūpniecības nozare ir spiesta meklēt jaunus saražotās produkcijas noieta tirgus.Izstrādājot darbu, secināts arī tas, ka embargo ieviešana ir mainījusi nozarē strādājošo uzņēmumu stratēģiju un novedusi pie lēmumiem nākotnē vairs neinvestēt Krievijas un NVS tirgiem paredzētās produkcijas ražošanas līnijās, lai arī cik perspektīvs šis tirgus neliktos. Lai arī ir skaidrs, ka situācijā, kad Krievijas tirgus “atvērsies”, Latvijas zivsaimnieki tajā darbosies ar pilnu jaudu, bet vienmēr paturēs prātā to, ka šis tirgus atkal jebkurā brīdī var zust.
Atslēgas vārdi Diplomprojekta darbā ir apkopota informācija par zivrūpniecības stāvokli Latvijā. Apkopota informācija par Latvijas zivsaimniecības nozares un uzņēmuma SIA “LatZivs” attīstības perspektīvām un līdzšinējo darbību Diplomprojekta darbā izstrādāts uzņēmuma biznesa plāna pamatdaļu par jaunas zivju apstrādes tehnoloģiskās ražošanas līnijas iegādi un uzstādīšanu. Darbā ir sniega informācija par Latvijā vienu no lielāko un veiksmīgāko zivju pārstrādes uzņēmumu, kurš veiksmīgi ir pārvarējis ieviestos
Atslēgas vārdi angļu valodā Diploma provides information on the current situation of the Latvian fishing industry and developed basic part of the business plan of the company, which is engaged in the production of fish products and successfully launched production marketing in Scandinavia and launched Western European and North American market acquisition.
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 22.12.2016 17:03:37