Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Biznesa informātika
Nosaukums Prasību izvērtēšana un prioritizēšana ERP sistēmu ieviešanas projektos
Nosaukums angļu valodā Requirements Evaluation and Prioritization in ERP Implementation Projects
Struktūrvienība 12300 Lietišķo datorsistēmu institūts
Darba vadītājs J.Grabis
Recenzents P.Rudzājs, LDI pētnieks
Anotācija Uzņēmumu resursu vadības sistēmas (ERP) mērķis ir integrēt dažādas uzņēmuma funkcijas vienotā programmatūrā, taču ERP sistēmas ir kompleksas, tāpēc to ieviešanai ir vairāki būtiski šķēršļi. Viens no šķēršļiem - sistēmas pielāgošana esošajiem biznesa procesiem. Maģistra darbā apskatīts, kā uzņēmums risina ERP sistēmu funkcionalitātes un uzņēmumu procesu atšķirības, modificējot ERP sistēmu vai reorganizējot uzņēmuma biznesa procesus. Balstoties uz literatūras analīzi, pētnieciskajā daļā tika izstrādāta metode, kas apvieno VRIN konkurences priekšrocības kritērijus un analītisko hierarhijas procesu (AHP), lai palielinātu ieguvumus, ko sniedz ERP sistēma, un esošajie biznesa procesi. Darba ietvaros izstrādātā metode tika analizēta ar interviju palīdzību, kurās piedalījās četri industrijas eksperti ar vairāku gadu pieredzi ERP sistēmu ieviešanas projektos. Interviju kvalitatīvās analīzes rezultāti pierāda, ka izstrādātā metode ir veiksmīgi pielietojama ERP sistēmu pielāgošanas procesam, bet ir nepieciešami papildu uzlabojumi VRIN kritērijiem. Pētījuma teorētiskā bāze balstīta uz zinātniskajiem izdevumiem, nozares grāmatām, konferenču materiāliem, kā arī uz publikācijām interneta resursos. Darbs sastāv no 87 lappusēm, 11 tabulām, 20 attēliem un 58 informācijas resursiem.
Atslēgas vārdi Uzņēmuma resursu vadības sistēma (ERP), ieviešana, pielāgošana, prasību prioritizācija, procesu izvērtēšana, lēmumu pieņemšana, konkurences priekšrocības, AHP (analītiskais hierarhijas process), VRIN.
Atslēgas vārdi angļu valodā Enterprise Resource Planning, implementation, customization, requirements prioritization, process evaluation, decision making, competitive advantage, analytical hierarchical process (AHP), VRIN.
Valoda eng
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 31.05.2016 23:56:33