Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums "Vēja un saules elektroenerģijas ražošanas tehnoloģiju izpēte un ekonomiskā analīze specializēta pielietojuma datora barošanai"
Nosaukums angļu valodā "Wind and solar energy feasibility study for application - specific integrated circuit power supply"
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Alvis Sokolovs
Recenzents Anastasija Žiravecka
Anotācija Darbā pētītas vēja un saules elektroenerģijas ražošanas tehnoloģijas, kas paredzētas specializēta pielietojuma datortehnikas barošanai. Aplūkotā datora galvenais uzdevums ir kriptovalūtu ģenerēšana, par to saņemot atlīdzību. Darbā dots datortehnikas raksturojums un tās darbības principa skaidrojums specifiskā pielietojuma veikšanai. Izpētīti atjaunojamo enerģiju avotu vēja un saules raksturlielumi un noteikti to iespējamais potenciāls elektroenerģijas ražošanai. Uz iegūto rezultātu pamata, piedāvāti risinājumu modeļi kopējam elektroenerģijas izmaksu samazinājumam, kas saistās ar nepārtrauktu specializētās datortehnikas darbību. Veicot aprēķinus, analizēta piedāvāto risinājumu lietderība. Darba kopējais apjoms ir 78 lappuses, tas satur 46 attēlus, 17 tabulas. Darbā izmantotas atsauces uz 47 informācijas avotiem.
Atslēgas vārdi kriptovalūtas
Atslēgas vārdi angļu valodā cryptocurrency mining
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 30.05.2016 14:13:59