Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums “Daudzfunkcionāla stenda izstrāde praktisko darbu veikšanai ar turboventilatora dzinēju CFM56-3”
Nosaukums angļu valodā “Development of a Multifunctional Testbed for Carrying out Practical Activities with CFM56-3 Turbofan”
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Ilmārs Ozoliņš
Recenzents Vad. pētn. Muharbijs Banovs
Anotācija Maģistra darba tēma ir "Daudzfunkcionāla stenda izstrāde praktisko darbu veikšanai ar turboventilatora dzinēju CFM56-3". Darba mērķis ir uzprojektēt izjaucamu, ergonomisku, un tehniski drošu konstrukciju, kas izturēs trīs tonnu smagu dzinēju virs zemes, un kuru nākotnē būtu iespējams pilnveidot. Darbā tiek atspoguļota turboventilatora dzinēja CFM56-3 vēsture, tehniskā ekspluatācija, raksturīgie bojājumi, tehniskās apkopes diagnosticēšanas kontroles metodes. Projekta daļā tiek atspoguļota stenda projektēšanas gaita, kas paredzēts praktisko darbu apmācībai uz dzinēja. Darbā tiek izvēlēti savienojuma mezgli, rati un dzinēja paliktnis, kurus pašreiz pielieto lidostās, veicot dzinēja montāžas un demontāžas darbus ar Bootstrap metodi. Stendam jābūt mobilam, tas ir, transportējamam no viena angāra uz citu nepielietojot speciālo kravas tehniku. Dzinēja CFM56-3 daudzfunkcionāla stenda projektēšana galvenokārt tika īstenota ar programmatūras Inventor AutoDesk palīdzību. Stendam tika izmantoti standarta profili, savienojuma detaļas u.t.t., kas tiek doti pēc ISO standarta. Darbā tiek sniegta informācija par stenda projektēšanas un datormodelēšanas raksturīgiem etapiem. Stenda konstrukcijai tiek noteikts sprieguma sadalījums, tiek noteikti arī konstrukcijas deformācijas lielumi un drošības koeficienta vērtības. Darbs uzrakstīts latviešu valodā, satur ievadu, 9 nodaļas, secinājumu, literatūras sarakstu, pielikumu, 67 attēlus, kopā 92 lapaspuses.
Atslēgas vārdi Daudzfunkcionāla stenda izstrāde praktisko darbu veikšanai ar turboventilatora dzinēju CFM56-3
Atslēgas vārdi angļu valodā Development of a Multifunctional Testbed for Carrying out Practical Activities with CFM56-3 Turbofan
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 29.05.2016 23:03:35