Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Autotransporta un dzelzceļa transporta pieejamības izvērtēšana pasažieru pārvadājumos ceļa posmā “Aizkraukle-Rīga” un jauna maršruta izstrāde.
Nosaukums angļu valodā Assessment of Road and Rail Transport Availability for Passenger Traffic on “Aizkraukle-Riga” Road Section and Development of a New Route.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Yevhen Harbuz
Recenzents Valerijs Muhins
Anotācija Bakalaura darbs ar projekta daļu „Autotransporta un dzelzceļa transporta pieejamības izvērtēšana pasažieru pārvadājumos ceļa posmā „Aizkraukle – Rīga” un jauna maršruta izstrāde” veidots ar mērķi izpētīt Aizkraukles pilsētas savienojumu ar Rīgu un izzināt pilsētas iedzīvotāju pārvietošanās paradumus, esošās situācijas redzējumu, lai piedāvātu rast alternatīvu starppilsētu autobusu maršrutu un pilnveidotu esošo sabiedriskā transporta piedāvājumu. Darba pirmajā daļā tiek aplūkota loģistika, tās veidi, kā arī saistība ar pasažieru pārvadājumiem. Tiek apskatīta arī likumdošanas bāze – organizācijas un tiesību akti, kas reglamentē pasažieru pārvadājumu jomu. Aprakstīti ir arī dažādi sabiedriskā transporta veidi, kā arī šīs jomas situācija Latvijā. Otrā daļa sastāv no reģionālo starppilsētu maršrutu pārvadātāja AS „Nordeka” darbības analīzes, tiek aprakstīta likumdošana, uz kā balstīta regulāro pasažieru pārvadājumu uzņēmuma darbība. Iekļauts arī jomas problēmu izklāsts un analīze ar autora piedāvātiem risinājumiem nozares attīstībai. Starp problēmām tiek analizēta arī starppilsētu sabiedriskā transporta pieejamība Aizkraukles pilsētā. Trešajā daļā tiek veikta anketēšana un plūsmas analīze, vadoties pēc gūtajiem datiem. Dati tiek gūti arī esošo reisu monitoringa ceļā. Balstoties uz gūtajiem datiem, tiek modelēts jauns maršruts un noteikta brauciena cena, kas nodrošinātu tā rentabilitāti. Darba apjoms 89 lappuses, 15 attēli, 11 diagrammas, 12 tabulas, 66 formulas, 47 literatūras avoti, 2 pielikumi un 3 rasējumi.
Atslēgas vārdi Autotransports, dzelzceļa transports, sabiedriskā transporta pieejamība Aizkraukles novadā, pasažieru pārvadājumi, jauna maršruta izstrāde
Atslēgas vārdi angļu valodā Road Transport, Railway Transport, Public Transportation Availability in Aizkraukle Municipality, Development of a New Route
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 16.05.2016 09:33:17