Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Muitas un nodokļu administrēšana
Nosaukums „Pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa administrēšanas problēmas un to iespējamie risinājumi”
Nosaukums angļu valodā “Problems related to Administration of Overpayments of Personal Income Tax and Potential Solutions”
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs I.Jevinga
Recenzents M.Jurušs, RTU docents, Dr.oec.
Anotācija Bakalaura darba tēma ir „Pārmaksātā iedzīvotāja ienākuma nodokļa administrēšanas problēmas un to iespējamie risinājumi”. Bakalaura darbu izstrādāja Rīgas Tehniskās Universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūta Muitas un nodokļu katedras students Tabita Eņģele. Bakalaura darbā ir iekļautas 3 nodaļas. Pirmajā nodaļā ir aprakstīta nodokļu rašanās vēsture Latvijas Republikā, iedzīvotāju ienākuma nodokļa sistēma Latvijā, uzskaitītas ēnu ekonomikas pazīmes, nozīme valsts budžetā, otrajā nodaļa tiek veltīta iedzīvotāja ienākuma nodokļa analizēšanai, kur tie uz dažādiem piemēriem parādīts kā tiek aprēķināts iedzīvotāja ienākuma nodoklis, tiek analizētas un veikti salīdzinājumi ar Igauniju un Lietuvu, nodokļu slogs, iedzīvotāju darba alga, uzskaitīti attaisnoto izdevumu veidi, trešajā nodaļā tiek sniegtas un parādītas problēmas un iespējamie risinājumi par pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokļa administrēšanu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt iedzīvotāja ienākuma nodokļa sistēmu, iespēju atgūt pārmaksāto nodokli iesniedzot gada ienākuma deklarāciju ar klāt pievienotiem attaisnotiem izdevumiem par ārstnieciskajiem pakalpojumiem, izglītību, ziedojumiem un citiem izdevumiem saskaņa ar Ministra Kabineta noteikumiem. Piedāvāt kā efektīvāk veikt iedzīvotāja ienākuma nodokļa administrēšanu. Lai sasniegtu mērķi tika izvirzīti sekojoši uzdevumi: 1. Analizēt nodokļu sistēmu Latvijā; 2. Izpētīt kādus risinājumus Valsts ieņēmumu dienests piedāvājis, lai ātrāk un efektīvāk veicinātu nodokļu pārmaksas atmaksu; 3. Izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus pārmaksātā nodokļa administrēšanai. Bakalaura darbs ir rakstīts latviešu valodā un sastāv no: 1. ievads, 2. trim nodaļām, 3. secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 66 lapas, tajā ir iekļauti 7 attēli, 14 tabulas. Tā izstrādei tika izmantoti 27 bibliogrāfiskie avoti.
Atslēgas vārdi Pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa administrēšanas problēmas un to iespējamie risinājumi
Atslēgas vārdi angļu valodā Problems related to Administration of Overpayments of Personal Income Tax and Potential Solutions
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 12.05.2016 12:41:13