Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Tirdzniecības centrs, Rīga"
Nosaukums angļu valodā "Shopping center, Riga"
Struktūrvienība 31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte
Darba vadītājs Mārtiņš Vilnītis
Recenzents Ģirts Būmanis
Anotācija Profesionāla bakalaura studiju noslēguma darbā izstrādāts bakalaura pētījums par tēmu „Ēku sausās apdares tehnoloģijas – ārējām un iekšējām virsmām” un inženierprojekts publiskai ēkai, par kuru izvēlēts tirdzniecības centrs. Pētnieciskās daļas mērķis ir izpētīt un izskatīt dažādus apdares materiālus, iekšsienām un ārsienām. Lai sasniegtu mērķi, tika izskatīti šādi uzdevumi: • Apdares materiālu salīdzinājums – to priekšrocības un trūkumi; • Segumu tehnoloģiskā analīze; • siltumtehniskais salīdzinājums fasādes apdarei; • skaņas gaisā izolācijas salīdzinājums; • ekonomiskais salīdzinājums; Inženierprojektā tika izstrādāts tirdzniecības centra projekts, un aprakstīts būvniecības darba process. Projekts sastāv no paskaidrojuma raksta daļas un grafiskās daļas. Paskaidrojuma raksta daļā ir aprakstītas arhitektūras risinājumi, objekta tehniskais raksturojums, konstruktīvais risinājums, inženiertehniskā nodrošinājuma principiālie raksturojumi, tāmes, kā arī būvdarbu veikšanas organizācija un darba drošības tehnika. Projektēta vienstāvu ēka, kuras nesošais karkass sastāv no dzelzsbetona saliekamajām kolonnām un tērauda kopnēm ar papildus stiprinošiem elementiem. Sienas veidotas no sienas paneļiem un FIBO betona blokiem. Projektēšanas laikā tika aprēķināti atsevišķi konstrukcijas elementi: kopne, dzelzsbetona kolonnas un režģogs ar pāļiem. Objekta kopējās tāmes izmaksas ir 1277584,79 EURO Projekta grafiskajā daļā ir ievietoti ēkas stāva plāns, fasādes ar griezumiem, aprēķināto konstrukciju rasējumi, ģenerālais plāns un kalendārais plāns. Diplomdarba apjoms ir 169 lapaspuses, 11 grafiki, 47 tabulas, 96 attēli, A1 12 rasējumu lapas.
Atslēgas vārdi Diplomprojekts,"Ēku sausās apdares tehnoloģijas – ārējām un iekšējām virsmām", "Tirdzniecības centrs, Rīga"
Atslēgas vārdi angļu valodā Graduate Work, "Building dry lining technology - external and internal surfaces", "Shopping center, Rīga"
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 02.02.2016 15:50:39