Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums „Sāls ietekmes uz asfaltbetonu analīze un alternatīvie risinājumi” („Autoceļa P57 posma Malta – Sloboda rekonstrukcija”)
Nosaukums angļu valodā „Analysis of Salt Impact on Asphalt Concrete and Its Alternative Solutions” („Reconstruction of Road P57 Section Malta-Sloboda”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs B.Jeļisejevs
Recenzents A.Zariņš
Anotācija Bakalaura darbs par tēmu “Sāls ietekme uz asfaltbetonu, tā analīze un alternatīvas” tiek izstrādāts ar mērķi izanalizēt, sāls (nātrija hlorīda) ietekmi uz asfaltbetonu, kā arī atrast iespējamos alternatīvos materiālus ziemas uzturēšanas laikā. Galvenokārt ietekme tiek apskatīta pilsētvidē, jo lielākā satiksmes intensitātes sastopama pilsētā. Galvenie darba mērķi, ir veikt analīzi starp ceļa konstrukcijas, asfaltbetona un nātrija hlorīda mijiedarbību, izanalizēt nātrija hlorīda nodarītās sekas. Tiek veikts arī materiāla izmaksu aprēķins un nodarīto seku novēršanas aprēķins, balstoties un pēdējo gadu statistiku un laikapstākļiem. Darba uzbūve ir veidota tā, lai tiktu apskatīti pēc iespējas vairāki materiāli, tie tiktu salīdzināti gan pēc darbības īpašībām, gan cenas. Darbs sastāv no divām daļām, teorētiskās daļas, kur ir apkopota teorētiskā informācija un analītiskā daļa, kur tiek veikti materiālu salīdzinājumi un veikts izmaksu salīdzinājums alternatīviem materiāliem. Izvēlētā inženierprojekta tēma ir Autoceļa P57 Malta – Sloboda posma 0,000 – 3,220km rekonstrukcija. Projektējamā ceļa posmā galvenie mērķi ir uzlabot segas nestspēju, satiksmes drošību, gājēju un autobraucēju komforta līmeni. Projekta izstrādes rezultāta, autoceļa sākumposmā tiks izbūvētas gājēju ietves līdz autobusu pieturvietām, uzlabots ceļa estētiskais stāvoklis, kas padarīs autoceļu P57 satiksmei daudz atbilstošāku. Darba saturs: Darba sastāvā ir 13 nodaļas (129 lapaspuses neskaitot rasējumus), tajā skaitā 44 tabulas, 22 attēlu un 30 rasējumi.
Atslēgas vārdi Sāls ietekme, asfaltbetons
Atslēgas vārdi angļu valodā Salt Impact, Asphalt Concrete
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 14.01.2016 22:19:36