Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums "Autoceļu ūdens novades sistēmas elementu analīze"; inženierprojekts "Autoceļa P14 Umurga-Cēsis-Līvi rekonstrukcijas projekts"
Nosaukums angļu valodā "Analysis of Road Drainage System Elements"; Engineering Design Project "Reconstruction project for Road P14 Umurga-Cēsis-Līvi"
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs A.Zariņš
Recenzents J.Mačāns
Anotācija ANOTĀCIJA Lubiņš A., Autoceļu ūdens novades sistēmas elementu analīze (Autoceļa P14 Umurga – Cēsis – Līvi rekonstrukcijas projekts). Darbs sastāv no divām daļām – bakalaura darba un inženierprojekta daļas. Bakalaura darba daļa izstrādāta ar mērķi iepazīt un analizēt autoceļu ūdens novades sistēmas un to elementus, kurus pielieto Latvijā. Izvirzītais darba uzdevums ir nepieciešamās informācijas savākšana, apkopošana izpētīšana un izanalizēšana. Bakalaura darba ietvaros pētītas galvenās autoceļu ūdens novades sistēmas un to elementi Latvijas teritorijā, to pielietošanas iespējas, nepieciešamos materiālus, labās vai sliktās īpašibas un kvalitātes kontrole. Aplūkoti ūdens radītās problēmas gan būvniecības, gan ekspluatācijas laikā. Apkopota informācija par ūdens novades sistēmas stāvokli Latvijas teritorijā. Iekļauta informācijas par tehnoloģijām kādas varētu ieviest Latvijā. Izvēlētā inženierprojekta tēma ir ‘’Autoceļa P14 Umurga – Cēsis – Līvi rekonstrukcijas projekts’’. Projektētais autoceļš atrodas ļoti sliktā tehniskajā stāvoklī, kur asfaltbetona segums ir nolietojies, deformējies, izveidojušies iesēdumi plaisas un rises. Visas ūdens novades sistēmas ir pilnībā sabrukušas. Tehniskā projekta ietvaros ir paredzēts veikt pilnīgu ceļa konstrukcijas pārbūvi. Inženierprojekta darbā ir aprakstīta esošā situācija, projektētie risinājumi, ieteikumi un specifikācijas, aprēķinātas galvenās konstrukcijas, darbu daudzumu apjomu aprēķini un izstrādāti rasējumi. Bakalaura darbs (ar inženierprojektu) izstrādāts latviešu valodā. Darba kopapjoms ir 133 lapas. Darbā ir 38 attēli, 11 tabulas, 2 diagrammas un 14 rasējumi. Darba izstādē izmantoti 35 informācijas avoti.
Atslēgas vārdi "Autoceļu ūdens novades sistēmas elementu analīze"; inženierprojekts "Autoceļa P14 Umurga-Cēsis-Līvi rekonstrukcijas projekts"
Atslēgas vārdi angļu valodā "Analysis of Road Drainage System Elements"; Engineering Design Project "Reconstruction project for Road P14 Umurga-Cēsis-Līvi"
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 12.01.2016 09:28:12