Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids arhitekta profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Arhitektūra
Nosaukums Latvijas Nacionālā teātra jaunā zāle
Nosaukums angļu valodā New Hall of the National Theatre of Latvia
Autors Valts Gūtmanis
Struktūrvienība 26000 Arhitektūras fakultāte
Darba vadītājs E. Bērziņš
Recenzents Arhitekte V. Polkovņikova
Anotācija Autors Valts Gūtmanis diplomprojekta ietvaros projektē Latvijas Nacionālajam teātrim jauno piebūvi, kas sevī ietver jaunu, mūsdienām atbilstošu skatītāju zāli, visas nepieciešamās saimniecības un apkalpes telpas, kā arī jaunu mēģinājuma zāli. Projektēšanas procesā īpaša vērtība pievērsta telpiskās kompozīcijas meklējumiem, lai pēc iespējas veiksmīgāk varētu atrisināt jaunās teātra zāles sasaisti ar apkārtējo teritoriju un ēka darbotos mijiedarbībā ar apkārtējo vidi. Projektā piedāvāti risinājumi, kas uzlabotu esošās vietas situāciju, padarītu to pievilcīgu un interesantu cilvēkam ar arhitektūras objekta palīdzību, piedāvātu dažāda veida telpiskas kvalitātes. Par jaunās piebūves galveno akcentu tiek veidota skatītāju zāle, kas kopējā apjomā tiek pilnībā eksponēta. Projektā tiek paredzēts veidot teātra jaunās zāles savienojumu ar kanālmalu, kas veicinātu kanāla un tā krasta līnijas straujāku integrēšanu pilsētas ikdienā. Šāds objekts varētu kalpot kā tūrisma apskates vieta un veicinātu Latvijas Nacionālā teātra atpazīstamību un vietas identitāti.
Atslēgas vārdi Latvijas Nacionālais teātris
Atslēgas vārdi angļu valodā The National Theatre of Latvia
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 07.12.2015 10:51:02