Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums "Tilta metāla konstrukciju pretkorozijas aizsardzības metodes"; inženierprojekts "Tilts pār Zundas kanālu Rīgā"
Nosaukums angļu valodā "Anticorrosion Protection Methods for Bridge metal Constructions"; Engineering Design Project "Bridge Across the Zunda Canal in Rīga"
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs A.Paeglītis
Recenzents P.Cupe
Anotācija Bakalaura darbs (ar inženierprojektu) ir sadalīts divās daļās. Pirmā daļa ir bakalaura darba daļa, otrā daļa ir inženierprojekta daļa. Bakalaura darba daļas nosaukums: „Tilta metāla konstrukciju pretkorozijas aizsardzības metodes”. Bakalaura darba mērķis - izpētīt tilta metāla konstrukciju dažādu pretkorozijas aizsardzības metožu principiālās atšķirības un noteikt to piemērojamību pielietošanai Latvijas ekspluatācijas apstākļos. Darbs satur teorētisko un praktisko daļu. Teoretiskajā daļā tika analizētas trīs tilta metāla konstrukciju virsmas aizsardzības metodes, kā arī aprakstīti faktori, kas ietekmē katras aizsardzības metodes efektīvo veiktspēju. Praktiskajā daļā tēraudu gājēju tiltam aprēķināta ekvivalenta ikgadēja kvadratmetra apkalpošanas cena četrām dažādām virsmas pretkorozijas aizsardzības shēmam. Bakalaura darba daļa sastāv no 64 lapām ar paskaidrojošo tekstu, kas ietver 4 nodaļas, kā arī 16 tabulas un 38 attēlus. Bibliogrāfijas avoti: 16 avoti. Inženierprojekta nosaukums: „A/c tilts pār Zundas kanālu K.Valdemāra ielā, Rīgā”. Inženierprojekta mērķis: salīdzināt trīs iespējamos tilta konstrukciju variantus, izvēlēties piemērotāko variantu pēc tehniski-ekonomiskā salīdzinājuma; aprēķinot to parādīt iegūtās studiju laikā zināšanas un prasmes tiltu projektēšanā un būvniecībā. Tilta konstrukcija ir nepārtrauktas spriegbetona ribotas sijas apvienotas ar dzelzsbetona plātni. Tilta garums ir 42m ar diviem malējiem laidumiem pa 11m un vieno centrālo laidumu 20m. Brauktuves gabarīts – 2.3m+7m+3.45m un atbilst normālprofilam NP 9.5. Inženierprojekta apjoms ir 148 lpp., 29 tabulas, 52 attēli un darbam pievienoti 17 pielikumi(t.s. 15 rasējumi). Bibliogrāfijas avoti: 16 avoti. Anotācijas apjoms: 217 vārdi.
Atslēgas vārdi Tērauda tilti, pretkorozijas aizsardzība, atmosfēras izturīgs tērauds, karsta cinkošana, tērauda tiltu krāsošana
Atslēgas vārdi angļu valodā Steel bridges, anticorrosion protection, weathering steel, hot-dip galvanizing, steel bridge painting
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 01.06.2015 09:20:52