Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums "Vienotas luksoforu vadības sistēmas adaptīvu risinājumu ieviešana Liepājā"; inženierprojekts "14.novembra bulvāra rekonstrukcija posmā no Grīzupes ielas līdz Brīvības ielai Liepājā"
Nosaukums angļu valodā "Traffic light Control Systems and Adaptive Solutions in Liepāja"; Engineering Design Project "Reconstruction of 14. November Boulevard Between Grīzupes Street to Brīvības Street in Liepāja"
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs J.Smirnovs
Recenzents
Anotācija Darbā "Vienotas luksoforu vadības sistēmas un adaptīvu risinājumu ieviešana Liepājā" ("14. novembra bulvāra rekonstrukcija posmā no Grīzupes ielas līdz Brīvības ielai Liepājā") apskatīta un analizēta vienotas luksoforu vadības sistēmas izveidošana un adaptīvu risinājumu ieviešana luksoforu objektos Liepājā. Darbā apskatīti šādi galvenie jautājumi: 1. Vienotas luksoforu vadības sistēmas izveide, lai nodrošinātu visu luksoforu pastāvīgu monitoringu un to darbības korekcijas reālā laikā no jebkuras vietas, kur pieejams interneta pieslēgums; 2. Adaptīvu risinājumu ieviešana, kas saistīta ar satiksmes detektoru uzstādīšanu regulējamos krustojumos; 3. Adaptīvu risinājumu ieviešana, kas saistīta ar gājēju izsaukuma pogu uzstādīšanu regulējamos krustojumos; 4. Pētīta ietekme uz vidi un transportlīdzekļiem, ko rada nepamatota apstāšanās pie luksoforiem 5. Noskaidroti indikatīvie rādītāji, kas raksturo luksoforu skaitu pilsētā, salīdzinājumā ar citām Latvijas pilsētām; Inženierprojekta daļā izstrādāts rekonstrukcijas projekts 14.novembra bulvārim posmā starp Grīzupes un Brīvības ielu Liepājā. Projektā paredzēts uzlabot satiksmes drošību un satiksmes dalībnieku pārvietošanās komforta līmeni, kā arī izveidot infrastruktūru mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem. Projekta ietvaros analizēts satiksmes ērtības līmenis Pulvera ielas un 14.novembra bulvāra krustojumā, pēc kura datiem veikta adaptīvas darbības luksoforu izbūve šajā krustojumā. Kopumā darbs izstrādāts uz 150 lapaspusēm, inženierprojektā iekļaujot deviņus ielas izbūvei nepieciešamos rasējumus.
Atslēgas vārdi luksofori, satiksme, krustojums, rekonstrukcija
Atslēgas vārdi angļu valodā traffic light, traffic, junction, reconstruction
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 31.05.2015 09:19:35