Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Medicīnas inženierija un fizika
Nosaukums Tubulāriem instrumentiem tvaika kvalitātes indikatoru izmantošanas robežas sterilizācijas ciklā ar priekšsildīšanu
Nosaukums angļu valodā Steam quality indicators usage limits for hollow instruments in sterlization cycle with preheating
Struktūrvienība 25200 Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūts
Darba vadītājs Gints Cīrulis
Recenzents Marina Romanova, RTU pētniece
Anotācija Efektīvu medicīnisko tubulāro instrumentu sterilizāciju ar sausu piesātinātu tvaiku ir grūti nodrošināt pašlaik pielietotos sterilizācijas ciklos. Lai atrisinātu šo problēmu, tika izstrādāts jauns sterilizācijas cikls ar priekšsildīšanu. Sterilizācijas procesa kvalitātes kontroli nevar veikt ar sterilizētā produkta pārbaudi, jo pārbaudes rezultātā tiks zaudēta priekšmeta sterilitāte. Viens no ikdienā izmantotiem monitoringa veidiem tubulāriem instrumentiem ir procesa imitācijas ierīce, kas simulē tubulāro instrumentu, kopā ar ķīmisko indikatoru, kas reaģē uz sterilizācijas procesa kritiskajiem parametriem. Darba mērķis ir ķīmisko indikatoru izmantošanas robežu noteikšana jaunā sterilizācijas ciklā ar priekšsildīšanu. Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un tajā ir iekļauti 46 attēli, 20 tabulas, izmantoti 30 literatūras avoti. Kopējais darba apjoms sastāda 59 lapaspuses.
Atslēgas vārdi Tvaika sterilizācija. Sterilizācijas cikls ar priekšsildīšanu. Tubulārie instrumenti. Ķīmiskie indikatori.
Atslēgas vārdi angļu valodā Steam sterilization. Sterilization cycle with preheating. Hollow instruments. Chemical indicators.
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 25.05.2015 10:02:50