Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Pasažieru plūsmas izpēte un analīze ar mērķi nodrošināt Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīkla optimizāciju.
Nosaukums angļu valodā Research and Analysis of Passenger Flow with the Aim to Ensure the Optimization of Public Transport Route Network in the Riga City
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Viktors Feofanovs
Recenzents Vladimirs Šestakovs
Anotācija Maģistra darbs "Pasažieru plūsmas izpēte un analīze ar mērķi nodrošināt Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīkla optimizāciju". Maģistra darbs ir izstrādāts ar mērķi izpētīt un izanalizēt pasažieru pārvietošanas paradumus. Analīzes rezultātā tika atklāts, ka dažos rajonos Rīgas pilsētas sabiedriskā transportā pasažieri veic pārāk daudz pārsēšanos, kas ir neizdevīgi no pasažieru viedokļa. Par problēmas risinājumu tika sniegti priekšlikumi izmaiņām maršrutu tīklā un veikti ekonomiskie aprēķini jaunajam maršrutam. Maģistra darbā tika izmantoti RP SIA "Rīgas satiksme" elektroniskās norēķinu sistēmas un automātiskās pasažieru skaitīšanas sistēmas dati, kas atlasīti ar datorprogrammu Qlickview, pilsētas sabiedriskā jaunā maršruta transporta kustības grafiku sastādīšanai. Maģistra darba pirmajā daļā ir izpētīti pilsētas pasažieru transporta veidi, pasažieru plūsmas un pasažieru apgrozījums, maršrutu veidi pasažieru pārvadājumos, kā arī pasažieru plūsmu noteikšanas metodes. Maģistra darba otrajā daļā ir veikta pasažieru pārvadājumu satiksmes raksturojuma analīze, pasažieru pārvietošanās paradumu izpēte, izmantojot automātisko pasažieru skaitīšanas un elektronisko norēķinu sistēmu, kā arī veikta problēmu analīze un priekšlikumu izstrāde. Maģistra darba trešā daļā ir veltīta Latvijas Republikas likumdošanas izzināšanai, lai projektētu jaunu autobusu maršrutu un izstrādātu uzlabojumus sabiedriskā transporta maršrutu tīklā. Pēc jaunā maršruta izstrādes veikti aprēķini, lai novērtētu ieviesto izmaiņu ekonomisko pamatojumu. Maģistra darbā ir 92 lappuse, 24 attēli, 29 tabulas, 10 pielikumi un 22 izmantotās literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Pilsētas pasažieru pārvadājumu izpēte; Pilsētas sabiedriskā transporta kustības plānošana; Pasažieru plūsmas analīze; Maršrutu optimizācija; Maršruta izstrāde un ekonomiskais pamatojums.
Atslēgas vārdi angļu valodā Research of city public transport services; City public transport operations planning; Passenger flow analysis; Route optimization; New route establishment and economic grounding.
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 20.05.2015 00:22:43