Studiju veids |
bakalaura profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšana un vadīšana |
Nosaukums |
„Kokogļu eksporta tirgi un iespējas Latvijas ražotājiem” |
Nosaukums angļu valodā |
“Charcoal Export Markets and Opportunities for Latvian Manufacturers” |
Struktūrvienība |
22314 Starptautisko ekonomisko sakaru, transporta ekonomikas un loģistikas katedra |
Darba vadītājs |
I. Jurgelāne |
Recenzents |
Doc. V.Ozoliņa |
Anotācija |
ANOTĀCIJA
Diplomdarba autors Artis Jurkovskis izstrādāja darbu, kura temats ir „Kokogļu eksporta tirgi un iespējas Latvijas ražotājiem”. Diplomdarba mērķis ir izpētīt potenciālo eksporta tirgu Latvijas kokogļu ražotājiem, kā rezultātā izstrādāt tirdzniecības stratēģiju kokogļu eksportam.
Diplomdarbā autors analizēja informāciju gan par eksportu, gan Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) piedāvātās programmas eksporta attīstīšanai, gan arī kokrūpniecības nozari, aprakstot mežsaimniecības attīstību Latvijā. Lai sasniegtu izvirzīto darba mērķi, pētījumā tika analizēti trīs potenciālie eksporta tirgi – Nīderlande, Francija un Anglija. Izvērtējot šos tirgus pēc vairākiem kritērijiem, tika noteikts, ka tirgus ar visaugstāko potenciālu ir Francija. Darbā izstrādāta tirdzniecības stratēģija ar dažādām aktivitātēm efektīvai tirgus apgūšanai un nepieciešamo budžetu kokogļu eksportam uz Franciju. Kopumā darbā tiek secināts, ka eksporta sadarbībai ar Franciju, Latvijas kokogļu ražotājiem ir rekomendējoši izmantot LIAA programmas, kas uzņēmējiem piedāvā dažāda veida atbalstu, lai atrastu sadarbības partnerus un attīstītu eksportu potenciālajos tirgos.
Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām, tā apjoms ir 64 lappuses. Tajā ir iekļauti 14 attēli, 6 tabulas un 2 pielikumi uz 3 lpp. Darbā izmantotas 55 bibliogrāfiskā saraksta vienības. |
Atslēgas vārdi |
Eksports, tirdzniecības stratēģija, kokogles |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Export, commerce strategy, charcoal |
Valoda |
lv |
Gads |
2015 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
14.05.2015 11:14:02 |