Anotācija |
Anotācija.
Pētnieciskas daļas uzdevums ir piemeklēt racionālāko konstrukcijas tipu pēc materiālu patēriņa.
Tiek pieņemts, ka ēkai būs karkasveida konstrukcija. Konstrukcijas tiks izvietotas ar 6m lielu soli.
Konstrukcijas tips – divlocīklu rāmis; pamatos iespīlētas kolonnas ar locīklveidā pievienotu nesošo jumta konstrukciju. Šāda laiduma ēkai optimālākā jumta konstrukcija ir režģots rīģelis jeb kopne. Šajā aprēķinu daļā uzsvars tiks likts uz kopnes optimizēšanu, t.i. mainot kopnes ģeometriju tiks meklēts variants ar viszemāko materiāla patēriņu.
Izvēlētais materiāls – tērauds (vislabāk atbilst šādam konstrukciju tipam; ilgāks kalpošanas laiks kā kokmateriālam).
Ievērtējot ēkas arhitektūras prasības, jumta konstrukcijai atbilstošas ir trīsstūrveida un trapecveida kopnes. Aprēķina etapā tiks apskatītas 2 trīsstūrveida kopnes un 2 trapecveida kopnes, kur mainīgais parametrs režģa izkārtojums. Pēc aprēķina tiks noteikta optimālākā kopnes forma un režģa izvietojums.
Inženiertehniskajā daļa, tiks projektēta saldetāva, kura paredzēta uzturlīdzekļu glābšanai. Būve ir vienstāvu angaru tipa ēka, kuru konstruktīvais risinājums ir saliekamo dzelzsbetona kolonnu karkass, ar „FIBO” bloku arsienam personāla telpu daļā un dzelzsbetona sendvičpaneļiem servisa zonas daļā. Pamati ir monolitie dzelsbetona pamatu pēdas ar platumu – 1,8 m, garumu – 1,8 m un augstumu 0,4 m. Jumta konstrukcijas sastāv no tērauda kopnem, metāla sijām un „RUUKKI” nesošo profilu. Personāla daļa ir divstāvu piebūve, kur ir izmantotas no 220 līdz 250 mm biezas dzelsbetona pārseguma plātnes.
Ēkā ir 12 saldēšanas kameras, kūr ir pazemināta temperatūra -18 Cº. Ēkā arī atrodas personāla telpas, virtuve darbiniekiem, dušas telpa, ģerbtuve, tualetes un palīgtelpas. Produktu saldēšanai ir izmantoti kriogenie saldēšanas aparati. |