Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums „PSB bīdes stiegrojuma izmantošana dzelzsbetona tiltu konstrukcijās” („Autoceļa P36 tilta pār Pededzi rekonstrukcija”)
Nosaukums angļu valodā “Use of PSB Shear Reinforcement in Reinforced Concrete Bridge Structures” (“Reconstruction of Road P36 Bridge over Pededze”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs A. Paeglītis
Recenzents
Anotācija Bakalaura darba tēma ir "PSB bīdes stiegrojuma izmantošana dzelzsbetona tiltu konstrukcijās". Darba mērķis ir izpētīt bīdes stiegrojuma sistēmas dzelzsbetona konstrukcijās. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīts tradicionālais Eurocode 2 un PSB bīdes stiegrojums, kur galvenokārt tiek apskatīta bīdes stiegrojuma projektēšana caurspiešanas gadījumā. Analītiskajā daļā tiek salīdzinātas abas stiegrojuma sistēmas, veicot bīdes stiegrojuma projektēšanu. Lai objektīvi varētu veikt salīdzināšanu, tiek izstrādāts vienots aprēķina modelis, pēc kura tiek projektēts caurspiešanas stiegrojums. Aprēķins ir balstīts uz teorētiskajā daļā apskatītajām bīdes stiegrojuma projektēšanas metodēm. PSB stiegrojuma aprēķināšanā papildus tiek izmantota datorprogramma Peikko Designer, kur tiek apskatīts savādāks caurspiešanas stiegrojuma izvietojums. Iznākumā tiek iegūti dažādi rezultāti, kas tiek apkopoti salīdzinošā tabulā. Materiāla patēriņa ziņā izdevīgāks sanāk pēc Eurocode 2 projektētais bīdes stiegrojums, taču apsverot visus faktorus PSB bīdes stiegrojums ir labāka izvēle caurspiešanas stiegrojumam. Tas ir vieglāk montējams un tā aprēķins ir vairāk vērsts uz drošuma pusi, ņemot vērā to, ka caurspiešanas sabrukums ir acumirklīgs bez jebkādām iepriekšējām sabrukuma pazīmēm. Inženierprojektā tiek projektēts pēc saspriegtā dzelzsbetona divu laidumu tilts pār Pededzes upi uz autoceļa P36 (Rēzekne Gulbene). Tilta kopējais garums ir 74.42 m, viena laiduma garums ir 33.04 m. Pieeju normālprofils ir NP9.5. Tilta gabarīts 1.0 m +2 x 4.0 m. Slodzes uz tilta pieņemtas atbilstoši LVS EN 1991-2:2004, _Q=1.0. Darbs sastāv no 157 lapām, 61 attēla, 8 tabulām, 9 izmantotās literatūras avotiem un 18 būvkonstrukciju rasējumiem.
Atslēgas vārdi bīdes stiegrojums, dzelzsbetons, tilts, PSB, caurspiešana
Atslēgas vārdi angļu valodā shear reinforcement, reinforced concrete, bridge, PSB, punching
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 06.01.2015 09:13:45