Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Informācijas tehnoloģija |
Nosaukums |
Ziņu portāla izstrādes tehnoloģiju un metožu analīze |
Nosaukums angļu valodā |
Research of News Portal Development Techniques and Methods |
Struktūrvienība |
33000 Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultāte |
Darba vadītājs |
Mg. sc. ing. Inese Upīte |
Recenzents |
Mg. sc. ing. Vadims Kuzņecovs |
Anotācija |
Bakalaura darbā uzstādītais mērķis ir veidot priekšstatu par ziņu portālu tapšanā izmantotajām tehnoloģijām, izpētīt paņēmienus to izstrādāšanai, analizēt ziņu portālus un iegūtos datus pārbaudīt praksē. Aktuālākās problēmas ir saistītas ar pareizo tehnoloģiju, paņēmienu un izstrādes metodes izvēli.
Izpildot pamatuzdevumus t.i. pētot un apkopojot informāciju par ziņu portālu nozīmi ikdienā, izmantotās metodes to izstrādei un izveidojot kritērijus ziņu portālu novērtēšanai, balstoties uz trīs populārāko Latvijas ziņu portālu novērtēšanas rezultātiem un vispārējām zināšanām par ziņu portāliem, tiek izstrādāts ziņu portāla dizains, piedāvājot izkārtojuma iespējas gan ziņu portāla galvenajai lapai, gan kategoriju lapai, gan raksta lapai. Tiek piedāvāti risinājumi dažādu elementu iekļaušanai portālā, piemēram, logo, dienas datums, vārda dienas, meklēšanas iespējas portālā. Iegūtais portāls ir viegli pielāgojams reālam klientam.
Rezultātā ir iegūtas vispusīgas zināšanas, kas dod iespēju izveidot ziņu portālu, kas ir draudzīgāks, ērtāk lietojams un nav pārpildīts ar reklāmas ruļļiem. Iegūtie secinājumi saistīti ar izstrādātāja zināšanām un klienta finansiālajām iespējām. Nav pareizā vai ideālā metode ziņu portālu izstrādē.
Darba apjoms - 104 lpp., 4 tabulas, 40 attēli un 4 pielikumi. |
Atslēgas vārdi |
Ziņu portāli, izstrādes paņēmieni un metodes, lapu izkārtojums, portālu novērtēšana. |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
News portal, development techniques and methods, page layout, portal evaluation. |
Valoda |
lv |
Gads |
2014 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
01.06.2014 20:09:22 |