Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Medicīnas inženierija un fizika
Nosaukums Akrila (PMMA) lokšņu pārklāšanas tehnoloģija ar antireflektīvu nano pārklājumu vakuumiekārtai „Sidrabe 2SV2215MR”
Nosaukums angļu valodā Technology of antireflective coating deposition on acrylic sheets in “Sidrabe 2SV2215MR” vacuum coater
Struktūrvienība 25200 Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūts
Darba vadītājs Maksims Šneiders
Recenzents Aldis Balodis
Anotācija Darba mērķis bija veikt datortomogrāfa rentgena lampas atdeves novecošanas analīzi. Darba uzdevumi bija aprakstīt rentgena lampas atdeves ietekmējošos faktorus un šo faktoru ietekmi uz attēla kvalitāti, apkopot datortomogrāfu parametru pārbaudes protokolus, apkopoto datu analīze izmantojot statistikas metodes, iegūto datu analīze un interpretēšana. Darbā tika aprakstīts jonizējošais starojums un tā ietekme uz cilvēku. Tika izpētīts kā rodas rentgena jeb X-starojums un šī starojuma avoti, kas ir rentgena spuldze. Ir aprakstīti faktori un parametri, kas ietekmē rentgena starojumu un ir aprakstīts parametrs, kas raksturo rengena starojumu, tātad rentgena lampu, kas ir rentgena lampas atdeve (mGy/mAs). Izstrādāta un aprakstīta metode, rentgena lampas atdeves izmaiņas atkarībā no laika, pētīšanai. Rezultātā tika iegūti attēli ar rentgena lampas atdeves izmaiņām atkarībā no laika, 7 Latvijas Republikā visizplatītākajiem datortomogrāfu modeļiem un 4 atsevišķām iekārtām, kurām ekspluatācijas laikā tika nomainītas rentgena lampas. Datbā ir 20 tabulas, 36 attēli, 58 lpp. Izmantoto literatūras avotu skaits 12.
Atslēgas vārdi datortomogrāfija, Rentgena lampa, rentgena lampas atdeve
Atslēgas vārdi angļu valodā computer tomography, x-ray tube, x-ray tube output
Valoda lv
Gads 2014
Darba augšupielādes datums un laiks 27.05.2014 16:04:21