Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Kravas konveijeru rotējošo detaļu funkcionēšanas novērtējums un uzlabošana ar mērķi paaugstināt to darbības efektivitāti.
Nosaukums angļu valodā Estimating the Condition of rotating Parts of a Cargo Conveyor for the Improvement of Operational Efficiency.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Vladislavs Ņesterovskis
Recenzents Zoja Smorodova
Anotācija Kravas konveijeru rotējošo detaļu funkcionēšanas novērtējums un uzlabošana ar mērķi paaugstināt to darbības efektivitāti. Darba autors Roberts Jumiķis, zinātniskais vadītājs lektors Vladislavs Ņesterovskis. Darbā ir izpētīts, kādēļ konveijeru rotējošās detaļas, šajā gadījumā deguna rullīši, nav spējīgi darboties bez atteicēm. Darba sākumā autors iepazīstina ar dažāda veida gultņojumiem, kas var tik pielietoti šajā detaļā, kā arī veic izklāstu, kādi varētu būt galvenie to bojāšanās cēloņi. Darba otrajā daļā tiek parādīta pašreizējā detaļas uzbūve, pievēršot uzmanību gultņiem, kas tiek izmantoti, lai nodrošinātu čaulas kustību ap asi. Darba mērķis: Noskaidrojot deguna rullīšu atteices cēloņus, dot priekšlikumus tā uzbūves izmaiņām. Darba uzdevumi: 1. Izzināt gultņojuma veidus un ar tiem saistītās problēmas; 2. Izpētīt bojātos deguna rullīšus; 3. Salīdzināt un analizēt bojājumus; 4. Dod priekšlikumus deguna rullīšu uzbūvē; Zinātniskajā darbā secināts, ka degunu rullīšu galvenais neprecīzās darbības cēlonis ir kļūdas tā konstrukcijā, kā arī ekspluatācijas ilgumā. Tā kā gultņiem ir jādarbojas lielā karstumā, tos vajadzētu nomainītiem ik pēc mēneša. Šis bakalaura darbs var tik turpmāk izmantots padziļinātiem pētījumiem kuros tiek pētīta blīvējumu ietekme uz pareizu gultņu darbību. To nozīmīgums gultņojumos. Kā arī secinājumi var tik ņemti vērā kompānijās, kas nodarbojas gan ar gatavās produkcijas ražošanu, gan ar konveijeru sistēmu apkopi. Bakalaura darbs sastāv no titullapas, anotācijām latviešu, angļu un krievu valodās, ievada, teorētiskā izklāsta, mērījumiem, aprēķiniem un to analīzes, secinājumiem un literatūras saraksta, kā arī 3 A1 formāta rasējumiem. Darbs ir izveidots uz 57 lappusēm ar 35 attēliem un 6 tabulām.
Atslēgas vārdi Deguna rullīši; gultņi;
Atslēgas vārdi angļu valodā End rollers; bearings
Valoda lv
Gads 2014
Darba augšupielādes datums un laiks 26.05.2014 19:37:14