| Form of studies |
Bachelor |
| Title of the study programm |
Entrepreneurship and Management |
| Title in original language |
Pētījums par uzņēmējdarbības iespējām Turcijas tūrisma nozarē |
| Title in English |
Research on Business Opportunities in the Turkish Tourism Sector |
| Department |
22000 Faculty of Engineering Economics and Management |
| Scientific advisor |
Kristīne Fedotova |
| Reviewer |
Iveta Pokromoviča |
| Abstract |
Tecer, T. Pētījums par uzņēmējdarbības iespējām Turcijas tūrisma nozarē / Tecer, T., Fedotova,
K. (2025) Rīga: RTU, IEVF, akadēmiskā bakalaura studiju programma “Uzņēmējdarbība un
vadīšana” 71 lpp.
Bakalaura darbs sastāv no ievada, 2 daļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba apjoms ir
71 lpp., ietver 15 attēlus. Izmantotajā literatūrā iekļauti 36 avoti angļu valodā.
Pētījuma mērķis: identificēt biznesa iespējas Turcijas tūrisma sektorā un izstrādāt praktiskas
stratēģijas ilgtspējīgai izaugsmei.
Pirmā daļa piedāvā teorētisku ietvaru par tūrisma nozares attīstību, inovācijām un ilgtspējīgas
izaugsmes modeļiem, kā arī analizē globālās tūrisma tendences un to ietekmi uz Turciju. Otrajā
daļā tiek veikta Turcijas tūrisma sektora detalizēta analīze, izmantojot PESTEL, SWOT un
salīdzinošās analīzes metodes, lai identificētu iespējas un šķēršļus. Rezultāti atklāj lielu
potenciālu tādās jomās kā ekotūrisms, medicīnas tūrisms un digitāli integrēts tūrisms, taču
norāda arī uz izaicinājumiem, kas saistīti ar ekonomisko nestabilitāti, infrastruktūras trūkumiem
un vides riskiem.
Nozīmīgākie secinājumi un priekšlikumi ietver aicinājumu uz līdzsvarotu reģionālo attīstību,
vides aizsardzības pastiprināšanu, darbaspēka kvalifikācijas uzlabošanu un digitālās
infrastruktūras paplašināšanu, lai sekmētu Turcijas tūrisma sektora ilgtspējīgu attīstību. |
| Keywords |
tūrisma nozare, biznesa iespējas, ilgtspējīga attīstība, Turcija |
| Keywords in English |
tourism sector, business opportunities, sustainable development, Turkey |
| Language |
eng |
| Year |
2025 |
| Date and time of uploading |
26.05.2025 22:36:28 |