Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language Fibrolīta ražošanas atlikumu izmantošana jaunu būvmateriālu izgatavošanā (Kokapstrādes rūpnīca ar biroja piebūvi Slampes pagastā)
Title in English Use of residues from fibrolite manufacture for the production of new building materials (Wood processing plant with office in Slampe municipality)
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Laura Vītola
Reviewer Elīna Barone
Abstract Bakalaura darbs ar inženierprojekta daļu izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes būvniecības un mašīnzinību fakultātes Ilgstspējīgo būvmateriālu un inženiersistēmu institūtā. Bakalaura darba tēma ir “Fibrolīta ražošanas atlikumu izmantošana jaunu būvmateriālu izgatavošanā”. Darba ietvaros veidots literatūras apskats par būvmateriālu tendencēm Eiropas un Latvijas līmenī, uz koksnes bāzētu materiālu izmantošanu būvniecībā, kā arī par fibrolīta plākšņu īpašībām, pielietošanu un ražošanu. Pētījuma ietvaros izveidoti bio-kompozīti no fibrolīta plākšņu ražošanas laikā radītajiem atlikumiem, kaņepju spaļiem un reaktivizētiem fibrolīta slīpputekļiem. Tiek izpētītas un analizētas šī bio-kompozīta īpašības un pielietošanas iespējas. Inženierprojekta tēma ir “Kokapstrādes rūpnīca ar biroja piebūvi Slampes pagastā.” Inženierprojekta ietvaros izstrādāti un aplūkoti arhitektūras, galveno būvkonstrukciju, inženierkomunikāciju, vides pieejamības, būvdarbu organizācijas un labiekārtojuma risinājumi. Inženierprojekta daļā veikti arī galveno būvkonstrukciju aprēķini – tērauda jumta kopnes, galveno tērauda kolonnu un monolītā dzelzsbetona pamata aprēķins. Tika veikts tehniski ekonomiskais salīdzinājums kolonnām. Būvdarbu tehnoloģijas sadaļā izstrādāts darbu veikšanas, darba drošības un vides aizsardzības plāns. Būves ekonomiskais pamatojums izstrādāts uz lokālo tāmju un koptāmes pamata. Diplomprojekts izstrādāts uz 206 lappusēm, izmantojot 113 literatūras avotus. Darbā iekļauti 63 attēli un 29 tabulas. Darba grafisko daļu veido 9 A1 formāta rasējumi.
Keywords Fibrolīts, ilgtspējīgs, koksne, pārstrāde
Keywords in English Wood-wool cement, sustainable, wood, recycling
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 13.06.2024 21:02:25