Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Business Finance
Title in original language Īpašumtiesību struktūras ietekmes uz uzņēmuma finanšu rezultātiem novērtējums.
Title in English Assessment of the impact of ownership structure on firm financial performance.
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Jūlija Bistrova
Reviewer Ludmila Rozgina
Abstract Maģistra darba autors: Anju Raju Maģistra darba zinātniskā vadītāja: RTU Assoc Professor, Dr. oec. Jūlija Bistrova Maģistra darba nosaukums: Īpašumtiesību struktūras ietekmes uz uzņēmuma finanšu rezultātiem novērtējums Uzrakstītais maģistra darbs: Darbs sastāv no ievada, trim daļām, secinājumiem un ieteikumiem, un ir uzrakstīts angļu valodā. Darbs ir 91 lappuses garš un satur: 11 attēlus, 28 tabulas, 3 formulas, bibliogrāfisko atsauču sarakstu ar 104 avotiem angļu valodā. Darbam ir 15 lappuses ar pielikumiem. Maģistra darba galvenie rezultāti: Šī maģistra darba mērķis ir novērtēt īpašumtiesību struktūru ietekmi uz Indijas IT uzņēmumu finanšu rādītājiem. Pētījuma process ietver rūpīgu attiecīgās literatūras analīzi, identificējot trīs īpašumtiesību struktūru veidus: vadības īpašumtiesības, īpašumtiesību koncentrāciju un institucionālo īpašumtiesības. Ir noteikti galvenie finanšu darbības parametri, piemēram, finanšu pārskatu integritāte, aktīvu atdeve, pašu kapitāla atdeve, sviras, peļņas pārvaldība un kapitāla struktūra. Pamatojoties uz šiem parametriem, ir izstrādāti trīs hipotēžu apgalvojumi, un trīs dažādas īpašumtiesību struktūras darbojas kā atkarīgi mainīgie. Anketas aptauja tiek veikta, izmantojot Google Forms un SPSS 28 programmatūru, un rezultāti tiek pakļauti kvantitatīvai datu analīzei. Vairāku lineārās regresijas analīze tiek veikta atsevišķi trim dažādām īpašumtiesību struktūrām, atklājot, ka tikai mainīgajiem lielumiem Finanšu pārskatu integritāte, Kapitāla atdeve un Kapitāla struktūra ir būtiska saistība ar institucionālo īpašumtiesību struktūru. Kā parādīts rakstā uzsvērtajos faktos un iznākumos, autors sniedz pierādījumu veidu, kā uzlabot Indijas IT nozares finansiālos rādītājus un institucionālās īpašumtiesības. Atbilstoši iepriekšminētajam šī plāna mērķis ir uzlabot darbības finanšu rādītājus nozarē. Un, ja skatāmies uz Indijas IT nozaru nākotnes ienākumu pieauguma un IKP pieauguma prognozi laika posmam no 2026. līdz 2028. gadam, tai ir pozitīva nosliece uz ieteikumu plāna ekonomisko iespējamību.
Keywords Īpašumtiesību struktūras, Indijas IT uzņēmumi, finanšu rādītāji, vadības īpašumtiesības, īpašumtiesību koncentrācija, institucionālā īpašumtiesības.
Keywords in English Ownership Structures, Indian IT Companies, Financial Performance, Managerial Ownership, Ownership Concentration, Institutional Ownership.
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 13.06.2024 09:21:06