Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Business Finance
Title in original language īpašumtiesību struktūras ietekme uz uzņēmuma finanšu rezultātiem Indijas iekārtu ražošanas nozarē.
Title in English Impact of ownership structure on firm financial performance in the Indian equipment manufacturing industry.
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Ilze Sproģe
Reviewer Aina Joppe
Abstract Hipotēze, ka īpašumtiesībām ir pozitīva ietekme uz finanšu darbības rādītājiem, tiek daļēji noraidīta, jo analīze neapstiprināja īpašumtiesību pozitīvo ietekmi uz finanšu darbības rādītājiem. Regresijas rezultāti uzrādīja negatīvu saistību starp īpašumtiesībām un vismaz vienu no finanšu rādītājiem, tādējādi daļēji pretrunājot hipotēzei. Hipotēze, kas liecina, ka valsts īpašumtiesībām ir negatīva ietekme uz finanšu darbības rādītājiem, ir pilnībā apstiprināta, jo regresijas modeļi apstiprināja hipotēzi, parādot negatīvu saistību starp valsts īpašumtiesībām un finanšu darbības rādītājiem (ROA vai ROE). Pierādījumi apstiprina, ka palielināts valsts īpašumtiesību līmenis korelē ar samazinātiem finanšu darbības rādītājiem. Hipotēze, kas liecina, ka valdības un ārvalstu īpašumtiesības būtiski ietekmē finanšu darbības rādītājus, tiek pilnībā noraidītas, jo analīze neatklāja būtisku valdības vai ārvalstu īpašumtiesību ietekmi uz finanšu darbības rādītājiem. Regresijas modeļos šiem īpašumtiesību veidiem bija nenozīmīgi koeficienti, kas norāda uz būtiskas ietekmes trūkumu ne uz ROA, ne ROE. Tāpēc pierādījumi noraida hipotēzi, kas liecina par būtisku valdības un ārvalstu īpašumtiesību ietekmi uz finanšu darbības rādītājiem.
Keywords uzņēmuma darbība, īpašumtiesību struktūra, valdības īpašumtiesības, valsts īpašumtiesības, Indija
Keywords in English firm performance,ownership structure,government ownership,public,India ownership,
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 12.06.2024 15:12:46