Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Medical Engineering and Physics
Title in original language Inkubators ar nepatraukto plaušu ventilāciju un elektrisko piedziņu jaundzimušo transportēšanai iekštelpā.
Title in English Incubator with continuous pulmonary ventilation and electric drive for transporting newborns indoors.
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Aleksejs Kataševs
Reviewer Nadežda Fedorjana
Abstract Jaundzimušo bērnu inkubators uz ratiņiem ir būtiska medicīnas ierīce, kas nodrošina nepieciešamo aprūpi jaundzimušajiem slimnīcas . Šis projekts tiek veidots, lai risinātu esošās tirgū inkubatoru sistēmas trūkumus, nodrošinot pilnvērtīgu un efektīvu bērnu aprūpi un uzraudzību. Inženierdarba mērķis ir izstrādāt un konstruēt jaundzimušo bērnu inkubatora sistēmu uz ratiņiem, kas būtu pilnībā aprīkota ar visām nepieciešamajām medicīnas iekārtām, tostarp plaušu ventilācijas sistēmu, ķermeņa temperatūras uzturēšanas iekārtu, ventilēšanas gāzu mitrinātāju, infūzijas iekārtam un monitoringa sistēmu (vitālo radītāju uzraudzība). Darbs sastāv no ievada, dažādu inkubatoru sistēmas analīzes, tehniskā uzdevuma, ratiņu konstrukcijas izstrādes, komplektējošo iekārtu atlases, ratiņu piedziņas sistēmas izstrādes, inženieraprēķiniem (piedziņas parametru un t.t.), darba, vides un civilaizsardzības sadaļas, secinājumiem un rekomendācijām. Projekta rezultātā tiks izveidots jaundzimušo bērnu inkubators uz ratiņiem, kas pilnībā atbildis medicīnas prasībām un nodrošinās optimālu bērnu aprūpi un uzraudzību slimnīcas apstākļos. Šis projekts sniegs ievērojamu ieguldījumu medicīnas tehnoloģiju jomā, uzlabojot jaundzimušo bērnu aprūpes procesu un nodrošinot efektīvāku un drošāku inkubatora sistēmu. Inženierdarbs satur 12 tabulas un 30 attēlus. Inženierdarba apjoms ir 68 lapaspuses, darba izstrādei ir izmantoti 38 literatūras avoti. Grafiskajā daļā ir iekļauti 7 rasējumi uz A1 formāta lapām.
Keywords Jaundzimušo bērnu inkubators, nepārtrauktais plaušu ventilators, vienotā sistēma, rati, stiprinājumi, piedziņas mehānisms.
Keywords in English Neonatal Incubator, Continuous Lung Ventilator, Single System, Trolley, Fasteners, Drive Mechanism.
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 12.06.2024 12:55:32