Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language Koksnes nesošo elementu savienojuma momentmezgla ar līmētām tērauda plāksnēm izpēte (Noliktavas ēka ar līmētas koksnes karkasu)
Title in English Research on moment resisting splice connection with glued-in steel plates in timber load-carrying members (Warehouse with laminated timber framework)
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Dmitrijs Serdjuks
Reviewer Baiba Gaujēna
Abstract Darba autors – Emīls Podrezs. Darba vadītājs – Dr.sc.ing. Dmitrijs Serdjuks. Diplomdarbs veikts Rīgas Tehniskās universitātes, Būvniecības un mašīnzinību fakulātes, Būvniecības inženierzinātņu institūtā. Diplomdarba apjoms sastāda 211 lapaspuses un tā sastāvā ietilpst Pētnieciskā daļa un Inženierprojekta daļa. Diplomdarba izveidei tika izmantoti 37 literatūras avoti. Pētnieciskās daļas tēma – ”Koksnes nesošo elementu savienojuma momentmezgla ar līmētām tērauda plāksnēm izpēte”. Pētnieciskā daļa sastāv no 49 lapaspusēm, tai skaitā 26 attēliem un 7 tabulām. Darba izpildei izmantotas analītiskās un empīriskās pētniecības metodes. Pētījuma bāze – ražotāja ”Rotho Blaas SLR” izstrādātā tehniskā dokumentācija un aprēķina modulis. Pamatdaļā veikta: 1) literatūras izpēte – aprēķina metodika, 2) tipveida koksnes konstrukciju momentmezglu salīdzināšana ar pētāmo risinājumu, tai skaitā, aprēķinu veikšana un variantu ekonomiskā salīdzināšana, un 3) eksperimentāla parauga nestspējas noteikšana ar graujošo metodi, un nestspējas salīdzināšana ar analītisko rezultātu. Inženierprojekta daļas tēma – ”Noliktavas ēka ar līmēta koka karkasu”. Inženierprojekta daļa sastāv no 132 lapaspusēm, 51 attēla un 21 tabulas. Ilgtspējīga būvniecība ir harmonija starp sabiedrību, ekonomiju un vidi. Tās mērķis ir racionāli ilgtermiņā apmierināt cilvēku vajadzības, vienlīdz mazinot piesārņojuma nospiedumus uz vidi. Izmantojot atjaunojamos dabas resursus, koksnes konstrukciju risinājums vērtējams ne tikai atbilstošs zaļā kursa kritērijiem, bet arī nepieciešams tautsaimniecības attīstībā. Grafiskā daļa sastāv no 12 dažāda formāta rasējuma lapām. Darbam nav pielikumu.
Keywords Glulam, momentmezgls, ielīmētas tērauda plāksnes, ilgtspējīga būvniecība
Keywords in English Glulam, moment connection, glued-in steel plates, sustainable buildings
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 10.06.2024 21:42:32