Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language Multifunkcionālas ēkas koka karkasa galveno nesošo elementu darbības analīze (Multifunkcionāla ēka ar koka karkasu)
Title in English Behavioral analysis of the main load carrying members of the timber framework of a multifunctional building (Multifunctional building with timber framework)
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Dmitrijs Serdjuks
Reviewer Dana Puzānova
Abstract Diplomdarbs tika izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes, Būvniecības un mašīnzinību fakultātes, Būvniecības inženierzinātņu institūtā. Diplomprojekta apjoms ir 154 lapaspuses datorsalikumā un tas sastāv no divām daļām: • Bakalaura darbs • Inženierprojekts Bakalaura darba tēma ir “Multifunkcionālas ēkas koka karkasa galveno nesošo elementu darbības analīze”. Bakalaura darbā ir veikta literatūras izpēte, analīze, salīdzinājumi, iekļaujot sekojošās tēmas: • Koka karkasa konstruktīvo risinājumu klasifikācija • Koka karkasa konstruktīvo risinājumu salīdzinājums pamatojoties uz izpētīto literatūru • Koka karkasa konstruktīvo risinājumu salīdzinājums, pamatojoties uz veiktu slodžu aprēķinu, konstrukciju iekšējo piepūļu noteikšanu, konstrukciju elementu dimensionēšanu un iegūtajiem aprēķina rezultātiem • Multifunkcionālas ēkas koka karkasa racionālo ģeometrisko parametru noteikšana un galveno nesošo elementu darbības analīze, pamatojoties uz izveidoto metodiku, iegūtajiem skaitliskajiem un matemātisko sakarību rezultātiem • Secinājumi un labākā varianta ieteikums, pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem Bakalaura darba apjoms ir 64 lapaspuses. Tajās ir iekļautas 12 tabulas un 32 attēli. Inženierprojekta tēma ir “Multifunkcionāla ēka ar koka karkasu”. Mūsdienās būvniecība attīstās, tiek meklēti ilgtspējīgi risinājumi kas var tikt apvienoti ar estētiku. Koka konstrukcijas ir ilgtspējīgs un estētisks risinājums. Inženierprojekta ietvaros tiek apskatīts noliktavas tipa ēkas risinājums ar ēkas platumu - 24m, garumu – 60m, kolonnu augstumu – 7m, un kopņu augstumu – 3,7m. Inženierprojekta apjoms ir 90 lapaspuses. Tajā ir iekļautas 20 tabulas un 32 attēli. Grafiskā daļa sastāv no 9 rasējumiem A1 formātā.
Keywords Multifunkcionālas ēkas koka karkasa galveno nesošo elementu darbības analīze
Keywords in English Behavioral analysis of the main load carrying members of the timber framework of a multifunctional building
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 10.06.2024 17:02:46