Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language Liektas konstrukcijas no līmētas koksnes un koka - betona, darbības analīze (Daudzstāvu dzīvojamā ēka ar koka karkasu)
Title in English Behaviour analyses of flexural members made of glue laminated timber and timber- concrete composite materials (Multi - story residential building with timber framework)
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Dmitrijs Serdjuks
Reviewer Pāvels Akišins
Abstract Autores Bakalaura grāda un inženiera kvalifikācijas valsts pārbaudījuma darbs izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes, Būvniecības un mašīnzinību fakultātē. Darba apjoms ir 218 lapas, kas ietver 86 attēlus, 29 tabulas un sastāv no pētnieciskās un inženierprojekta daļas. Darba izstrādei tika pielietoti 59 literatūras avoti. Pētnieciskajā daļā “Liektas konstrukcijas no līmētas koksnes un koka-betona , darbības analīze” tika analizēta daudzstāvu koka ēkas starpstāvu pārseguma pilnsienas liektas konstrukcijas. Lai veiktu analīzi, tika izvirzīti 4 pārseguma varianti no inženiertehniskiem koka produktiem, kuri tika veidoti kombinējot no dažādiem koka vai citu materiālu produktiem. Izvirzītajiem variantiem tika aprakstītas aprēķina metodikas un veikts eksperiments, lai pārliecinātos par aprēķina metodikas precizitāti. Tika veikts variantu salīdzinājums pēc cenas un materiālu patēriņa un izvirzītajam variantam tika veikta racionālo parametru noteikšana. Pētnieciskās daļas ietvaros, autore veiksmīgi secināja, ka aprēķina metodika kombinētiem materiāliem ir pietiekami precīza, lai veiktu elementu noturības pārbaudes. Kā arī tika secināts, ka efektīvākais variants starp izvirzītajiem pamatvariantiem ir CLT-betona hibrīdstruktūras pārsegums, kas veidots no C25/30 betona klases un C22 koksnes klases. Inženierprojektā “Daudzstāvu dzīvojamā ēka ar koka karkasu” tika izstrādāta piecu stāvu dzīvojamā ēka, kas veidota no dažādiem konstruktīvajiem materiāliem, kā CLT panelis un tērauda stiegrbetons. Tika aprēķināti trīs galvenie konstruktīvie elementi – CLT jumta, sienas un starpstāvu pārseguma paneļi, aprēķināts viens CLT sienas un dzelzsbetona grīdas savienojuma mezgls un lentveida pamatu konstrukcija no dzelzsbetona. Projektētai ēkai tika aprakstīta darba organizācija, veikts izmaksu aprēķins (koptāme un viena lokāla tāme) un izstrādāti 10 rasējumi.
Keywords CLT, EWP, līmēta koksne
Keywords in English CLT, EWP, glue laminated timber
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 08.06.2024 15:15:41