Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language Inovatīvi, putoti sārma aktivēti poraini māla ķieģeļa un gāzbetona atkritumu materiāli (Dzīvojamās daudzdzīvokļu ēkas jaunbūve Rīgā, Kupriču ielā 5F)
Title in English Innovative, foamed, alkali – activated, porous clay brick and aerated autoclaved concrete waste materials (Residential multi - story building in Riga, Kupricu street 5F)
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Rihards Gailītis
Reviewer Laura Vītola
Abstract Diplomdarba pētnieciskās daļas tēma ir “Inovatīvi, putoti, sārma aktivēti, poraini māla ķieģeļa un gāzbetona atkrituma materiāli.” Pētnieciskajā daļā apskatīts, atbilstoši ģeopolimēru veidošanas metodēm, no māla ķieģeļa un gāzbetona atkritumiem veidots porains materiāls, kas uzputots izmantojot alumīnija pulveri. Literatūras apskatā tiek apkopota informācija par ģeopolimēru izveidi izmantojot sārmus un māla ķieģeļa, gāzbetona fizikāli-mehāniskās īpašības, un to atkritumu ietekme uz vidi. Tiek veikts pētījums laboratorijā, kurā tiek pētīta izveidotā materiāla spiedes stiprība, siltumvadītspēja, kā arī noteikts tā blīvums un ūdensuzsūce. Eksperimentā izveidoti 11 spiedes testa paraugi, kuri slogoti 1,7 un 28 dienas pēc atveidņošanas, 3 siltumvadītspējas paraugi (flīžu tipa). Bakalaura darba apjoms – 45 lapaspuses, to skaitā – 6 tabulas, 26 attēli un 51 literatūras avots. Inženierprojekta tēma ir “Daudzstāvu dzīvojamā ēka Rīgā, Kupriču ielā 5F, LV-1021”. Veidotais objekts ir 8 stāvu ēka, darba ietvaros ir aprakstīti ēkas arhitektūras un inženiertehniskie risinājumi, būvdarbu organizēšanas un darba drošības apsvērumi, izveidots būvdarbu kalendārais grafiks, aprēķināta būvdarbu izmaksu tāme. Risinājumu izveidē pielietota galīgo elementu aprēķinu lietotne dlubal RFEM 5.29. un īstenoti aprēķini pamatojoties uz Eirokodiem. Inženierprojekta apjoms ir 86 lapas, to skaitā – 10 tabulas, 30 attēli un 28 literatūras avoti. Inženierprojektam izstrādāti 11 pielikumi, kopējais darba apjoms - 133 lapas un 11 pielikumi.
Keywords Ilgstpējīgi, otrreizēja pārstrāde, ģeopolimērs, sārmu aktivēts, ķieģelis, gāzbetons
Keywords in English Sustainability, recycling, geopolymer, alkali activated, brick, autoclaved aerated concrete
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 07.06.2024 14:27:02