Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language Koka karkasa ēku tehnoloģiskais salīdzinājums un ekonomiskais pamatojums (Noliktavas jaunbūve)
Title in English Comparison of technology and economic justification of wooden frame houses (New construction of warehouse)
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Elīna Barone
Reviewer Jānis Videmanis
Abstract Inženierprojekts Inženierprojektā tiek apskatīta Noliktavas jaunbūve, vienā stāvā, kas tiek paredzēta būvmateriālu un koka karkasa paneļu uzglabāšanai, ar kopējo lietderīgo platību 1100,40 m2. Ēkai tiek paredzēta monolītā dzelzsbetona plātne un monolītā dzelzsbetona stabveida pamati. Kā ēkas nesošās konstrukcijas tiek paredzētas tērauda kolonnas un vēja saites, un jumta konstrukcijas – tērauda kopnes. Fasādes apdarei apdarei un jumta segumam tiks izmantots sendvičpaneļu apšuvums. Inženierprojekts sastāv no arhitektoniskā un inženiersistēmu apraksta, norobežojošo konstrukciju siltumtehniskā aprēķina, galveno konstruktīvo elementu aprēķināšanas un dimensionēšanas, kolonnu ekonomiskā salīdzinājuma, būvdarbu organizācijas un tehnoloģijas, būvmašīnu aprēķina un inženierkomunikāciju aprēķina būvdarbu laikā, objekta ekonomiskā pamatojuma, darba aizsardzības pasākumiem, ugunsdrošības pasākumiem un vides aizsardzības pasākumiem. Šajā darbā ir apkopotas 10 nodaļas, kas ietver 22 attēlus, 20 tabulas, 65 formulas, un tika izmantoti 20 literatūras avoti. Bakalaura darba pētnieciskā daļa Bakalaura darba pētnieciskajā daļā tiek salīdzināta koka karkasu ēku tehnoloģija ar tradicionālo būvniecību, kā arī tiek apskatīts koka karkasa ēkas ekonomiskais pamatojums. Pētījuma daļa sastāv no literatūras apskata par koksnes kā materiāla izmantošanu būvniecībā, koka karkasa māju pamatprincipiem, piemērotāko pamatu izvēli koka karkasa ēkām, koka karkasa ēkas rūpnīcas komplekta iespējām, koka karkasa paneļu siltināšanas daudzveidības iespējām, un no pētījuma daļas par projektēšanas, konstrukciju montāžas, vispārīga pārskata salīdzinājuma, koka karkasa ēkas ekonomiska pamatojuma - tāmes un secinājumiem. Šajā darbā ir apkopotas 2 nodaļas, kas ietver 15 attēlus, 7 tabulas, un tika izmantots 21 literatūras avots. Atslēgas vārdi: koksne, koka karkass, paneļi, tehnoloģija. Diplomprojekta kopējais apjoms sastāv no 124 lapām, kas ietver 37 attēlus, 27 tabulas, 65 formulas, tika izmantots 41 literatūras avots. Grafiskā daļa sastāv no 8 A1 un no 1 A0 formāta lapām.
Keywords Koksne, koka karkass, paneļi, tehnoloģija
Keywords in English Wood, timber frame, panels, technology
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 06.06.2024 19:49:19