Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Logistics and Supply Chain Management
Title in original language Viedo un automatizēto risinājumu izpēte noliktavu loģistikā
Title in English Research of Smart and Automized Solutions in Warehouse Logistics
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Vitālijs Boļšakovs
Reviewer Nadežda Kuņicina
Abstract ANOTĀCIJA Diplomdarba uzdevumi: 1. Izpētīt un analizēt viedās un automatizētās tehnoloģijas to pielietojumā noliktavu vidē un loģistikā un sniegt ieteikumus to ieviešanai piegādes ķēdes darbības uzlabošanai. 2. Veikt padziļinātu literatūras apskatu par viedo tehnoloģiju izmantošanu noliktavu loģistikas jomā. 3. Izpētīt un kritiski izvērtēt viedo tehnoloģiju pielietojumu noliktavu loģistikā. 4. Identificējiet un analizējiet ieguvumus un izaicinājumus, kas saistīti ar viedo un automatizēto risinājumu ieviešanu noliktavas darbībās. 5. Atlasiet un analizējiet atbilstošus gadījumu izpēti uzņēmumiem, kuri ir efektīvi integrējuši viedos un automatizētos risinājumus savā noliktavas loģistikā. 6. Pamatojoties uz konstatējumiem, izstrādāt ieteikumus nozares praktiķiem un politikas veidotājiem, kuru mērķis ir ieviest vai uzlabot viedus un automatizētus risinājumus noliktavu loģistikā. Maģistra darbs sastāv no ievada, 4 sadaļām, 17 tabulām, 19 attēliem, 1 grafika, secinājuma, literatūras saraksta. Aptuvenais pētījuma uzdevumu saturs, kas veido tā zinātnisko novitāti: - pamato nepieciešamību pielietot modernas procesu vadības tendences noliktavu loģistikā uzņēmumā; - izvēlēties efektivitāti ietekmējošos faktorus noliktavu loģistikā; - pamatojoties uz vadības procesu analīzi noliktavu loģistikā, pamatot SMART sistēmas un radiofrekvences identifikācijas ieviešanas nepieciešamību noliktavu darbībā. Lai izveidotu izglītotu un saprotamu tekstu, tika izmantots AI un citi pārfrāzēšanas rīki.
Keywords Atslēgas vārdi: automatizētās noliktavas, automatizētie vadāmie transportlīdzekļi (AGV), lietu internets (IoT), barodes.
Keywords in English Key words: Automated Warehouses, Automated Guided Vehicles (AGVs), Internet of Things (IoT), Barocdes.
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 06.06.2024 09:54:07